Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Michal 211

14. 7. 2012 13:48
O čem nevím, o tom mlčím

Hned první věta ukazuje, jak pramálo toho o historii církve víte. Ano, církev označila Husa za kacíře, ale upálit ho NECHTĚLA. Hus byl upálen na základě státního práva. V Římské říši platil od dob Fridricha II. zákon, že každý kacíř musí být upálen. Na to doplatil i Hus.

Tvrzení, že kněží mají méně starostí než ostatní lidé a že žijí v přepychu jen dokazuje, že se v tomto tématu neorientuje. Máme známého kněze, má dvě vysoké školy a má plat něco málo přes deset tisíc. Je to podle Vás moc?

Jasná je kritika křížových výprav, ale lze argumentovat, že většinu z nich zneužili světští vládci k získání majetku a území. Proč kritizovat jen církev? Konec článku vše jen podtrhne. Svalovat vinu za erozi půdy na církev, to už je vrchol!

Za tohle mít tak vysokou karmu? Je to s námi jako s národem opravdu tak špatné? U nás už se člověk ale nediví ničemu...

3 1
možnosti

SID09

14. 7. 2012 14:58
Re: O čem nevím, o tom mlčím

Co byste chtěl pa Paní Marii Haisové která je 20 let bytostně přisáta na státní rozpočet, kde vysáváte každou kačku na takové blbosti, jako : ekologické a ženské hnutí.

Maskuje se sdruženími Zelený kruh , Agentura GAIA a programy „Zeleň je život“, „Ženy a životní prostředí“, „Alternativy ke konzumnímu způsobu života“ Její příspěvky jsou plné nesmyslů, polopravd a lží. Kromě toho, že vysává dotační programy, vyplodila i takové veledílo, jako : strategické rozdělení moci a zodpovědnosti za běh světa a chod domácností, nebo Trvale udržitelný život a ženský přístup. ;-D!!

1 1
možnosti

Dron

13. 7. 2012 23:22
Nezalikejte se zlobou a začněte přemýšlet

Realita je jasná už několik set let a to beze změn. Většina lidí, tzv. lůza, není schopná si vytvořit vlastní exaktní a logický názor na jakoukoli důležitou věc. Pouze dovede přebírat názory druhých. Pro stát a úroveň žití v něm je lepší (možná vůbec nejlepší), když tito lidé budou své názory přebírat od zástupce církve v duchu myšlenek "nezabiješ, nepokradeš a budeš se mít rád se svými bližními", než když bude názory přebírat od komunistů, fašistů a nebo obecně lidí nevážících si hodnot. Smyslem církve je kultivovat Ty, kteří toho sami na sobě nějsou schopni. Nejsem věřící a nejsem členem církve. K tomuto názoru mě vede fakt, že nejmenší problémy s ekonomikou a stavem společnosti mají tradičně země s křesťasnkou civilizací, kde je "víra silná".

1 1
možnosti

route78

14. 7. 2012 6:19
Re: Nezalikejte se zlobou a začněte přemýšlet

Například Portugalsko, Itálie, Řecko, Španělsko tam je to kvůli víře stabilní a  naopak ateisté v Norsku, Švédsku, Finsku a celé Skandinávii tam si zadělávají na problémy :-) No každá analýza se nepovede

0 0
možnosti

PokHanss

13. 7. 2012 20:49
ČR - ateistický stát

Takto nás prezentují různé výzkumy. A jsem za to rád, protože je vidět, že valná většina národa má na rozdíl od toho pánbíčkářského zbytku rozum.

1 1
možnosti

Dron

13. 7. 2012 23:27
Re: ČR - ateistický stát

Bohužel se fatálně mýlíte. Rozum dovede mít bez náboženství jen úzká vrstva od přírody intelginentích, nebo vzdělaných lidí neustále si zdokonalující svůj názor na věc studiem okolního světa. Většina lidí "bez víry" nemá morální základ pro spravování svého a okolního světa dle zásad dobrých mravů. Pokud pochybujete o mých slovech, vyjděte se podívat do ulic většiny měst a obcí. Bordel, nezájem o věci, lhostejnost ke kriminalitě, atd. Právě náš ateismus způsobí, že nikdy nedoženeme ekonomicky a stavem společnosti země jako je Německo, Švýcarsko, Anglie, atd.

1 1
možnosti

JaromírP.

13. 7. 2012 11:49
Výborně napsáno

Karma R^

0 0
možnosti

technik4

13. 7. 2012 11:34
napsala jste to výborně!

nenechte se otrávit demagogickými a dogmatickými komentáři.

hloupé řeči že komunisti... atd, jakoby už za první republiky nebylo oprávněně kritizováno, nakonec udělají komunistu i z Josefa II., když holt zrušil pár klášterů. Nevidím nic špatného na tom, když skupina lidí vyznávající jisté hodnoty platí to, co je k tomu potřeba. Ale nesnáším militantní věřící a krom toho jsem zásadně proti akcím typu "přijel papež zavřem dálnici" . Oddělení státu a církve? Ano, ale daňovými asignacemi, církevní daní atd. Já ze svých peněz rozhodně nic takového podporovat nechci! Proč bych měl poslouchat kázání polského tlustého kněze, kiterý neumí ani pořádně můj jazyk, mele,  a myslí si, že to stačí, protože to vždycky stačilo? Doba je dál, dejte ty peníze do škol, prosím.

Alespoň se naše děti a vnuci dostanou myšlenkově tak daleko, že budou schopni pochopit například hloubku blábolu kreacionistů, chápat principy přesného myšlení. Což by jim rozhodně nemuselo bránit, mít někde hluboko v srdci svou víru

3 1
možnosti

nepohodlný energetik

13. 7. 2012 10:02
http://osel.cz/index.php?clanek=6354

http://osel.cz/index.php?clanek=6354

Tolik zkušenosti na Slovensku. Mělo by to být varování !!!

0 0
možnosti

georgesco

13. 7. 2012 8:40
blábol

to je blábol za všechny prachy!

Trochu mě děsí, že může mít takovou karmu.. ale nepřekvapuje. :-(

4 1
možnosti

pampalinos

13. 7. 2012 1:59
O kom to vlastně mluvíte?

Mnoho let jsem pracoval jako dobrovolník v neziskovém sektoru. Po celém dni v zaměstnání jsem se po večerech snažil pomoci lidem kolem sebe. Dnes pracuji jako kazatel v církvi. Mám manželku, 3 děti, (mimo jiné sloužím i manželským poradenstvím) dřu od rána do večera. Mám hypotéku a mizerný plat, ale jsem šťastný, protože dělám něco v čem vidím smysl. V církvi jsem obklopen velkým množstvím dobrovolníků, kteří nezištně pomáhají v projektech u nás i v zahraničí. Celou dobu co čtu váš článek přemýšlým o kom to vlastně mluvíte.

6 0
možnosti

route78

14. 7. 2012 6:28
Re: O kom to vlastně mluvíte?

Buď hodně dřete a nevidíte za humna a nebo je to provokace. Asi to první, otevřete oči a uberte ...

0 0
možnosti

kerim003

12. 7. 2012 18:12
mam pro vas tip

zajedte se podivat do nemocnice Pod Petrinem v Praze jak se maji chovat zdravotni sestry. Tuto praci tam zastavaji radove sestry a mozna vam docvakne ze ne vsechno co kdy o cirkvich tloukli do hlav nekolik let komuniste je pravda a mozna svuj nazor alespon trochu poopravite - jinak cely vas prispevek by se hodil tak max na okresni konferenci KSČ tak pred 25-30 lety. Nicmene dovedu pochopit ze "komu neni z hury dano v apatice nekoupi" ale stacilo by si sem tam neco precist a nebo udelejte si cas a zajedte se podivat na nejake setkani krestanske mladeze a verte mi budete se divit. Preji hezky vecer.

6 0
možnosti

mim7

12. 7. 2012 23:03
Re: mam pro vas tip

Než do spárů církve, raději do hrobu, říká seniorka: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Nez-do-sparu-cirkve-radeji-do-hrobu-Seniorka-se-boji-krizu-224902

2 0
možnosti

Saint Augustín

12. 7. 2012 15:47
Vyloženě mě štve veřejné mínění

Celý blog je nuda. Vše jsem za svůj krátký život slyšel nesčetněkrát. Typická bečení ovcí, proudu a davu, který někdo 40 let formoval. Hnus a primitivismus. Největší Češi byli křesťané a sice: Karel IV nebo Antonín Dvořák: citát,,Nedivte se, že jsem tak nábožný, ale umělec , který to není, nic takového nedokáže. Což nemáme příklady na Beethovenovi, Bachovi a Rafaelovi?" A od Boženy Němcové: ,, S hloupostí se nepouští ani pánbůh do boje!". A hloupost se odráží ve většinovém veřejném mínění občanů ČR. Katolická církev - je společenství věřících s určitou hierarchií představených a řádem- neboli nařizuje určitou kulturu duchovního života - to, že něco nařizuje, logicky odpuzuje ty, co se k bohu blíží, ale stydlivě zezadu (věří, že něco existuje) . Musí být oddělena od státu, protože její charakter není světský a svět ji kazí. Finanční zázemí poskytnou podle tradice farníci, neboť je to investice do vlastního. Což ostatně bylo vždy důvodem závisti pohanů v každé době.

5 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz