Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pumpas

8. 7. 2012 12:14
xx

Co komunisté nakradli by se mělo vrátit bez ohledu na ekonomiku a zadluženost i bez ohledu na to, jestli má autorka ráda nebo neráda faráře. Nic na tom nemění, ani jaký kdo má názor na církev, ani že spravedlnost neze naplnit zcela a mnozí se jí nikdy nedočkají. Vrátit co bylo ukradeno komukoliv, je otázka obyčejné slušnosti. Vrátit léta vězení farářů a zničené životy mnoha lidí nelze. Tak se aspoň poučme a nechme těm co věří jejich víru, stejně tak nechť si autorka nechá víru svoji. Tak hloupý a demagogický  článek jsem dlouho nečet.

3 0
možnosti
PB

arrosage

8. 7. 2012 12:57
Re: xx

A proč by měli vracet jen komunisté? Církev by to, co nakradla za staletí, vracet neměla? Problémmem navíc je, že se nebude vracet jen to co, komunisti ukradli. A pak, jedno vyrovnání už proběhlo počáítkem devadesítách let a kardinál Tomášek tehdy prohlásil, že dluhy jsou vyrovnávnány a církev už nikdy víc nebude víc požadovat.

1 0
možnosti
A

as400

8. 7. 2012 11:59
Taky pohled na problém

Vždycky mně fascinovali lidé s jasně vyřešeným pohledem na problematiku, kterou nedokázaly vyřešit miliardy lidí v průběhu tisíců let historie. Očekáváte za tenhle článek Pulizera, nebo Nobelovku za mír?  Paní Haisová, vždyť vy ani nevíte koho a co kritizujete! Kritizujete církev, používáte obecný pojem a přitom máte na mysli jenom tu jednu konkrétní. Kritizujete majetkové narovnání státu s církvemi a máte na mysli jenom tu jednu, ale že se jedná o majetkové narovnání se všemi státem zaregistrovanými církemi v tomto státě Vám jaksi uchází.  O tom, kdo na tom vydělá s Vámi diskutovat nehodlám. To byste se musela nejdřív zajímat o skutečná čísla a ne to to, co napíšou v Blesku.

Je moderní dnes kritizovat tzv. církev (myšleno církev římskokatolickou), hlavně od lidí, kteří stojí mimo problematiku.  Z mého pohledu tomu rozumíte jako koza petrželi. Ignorujete historii, ignorujete lidskou psychiku a vybíráte si jenom to, co se Vám hodí, abyste dokázala splácat článek s nulovou hodnotou.

3 0
možnosti
W

Willgis

8. 7. 2012 12:14
Re: Taky pohled na problém

Ukradené je  povinnost vrátit, ovšem  u  " majetkového narovnání"  nejde o žádné vracení, ale pouze a jedině  d a r o v á n í    toho majetku, který církvi, jmenovitě katolické,  vůbec  n e p a t ř i l   !!   A to je setsakramentsky vážný rozdíl ! A co horšího :  jde o majetek, který má být  darován  cizímu státu, v tomto případě  Vatikánu.  Pokud  vám není známo, tak veškerý majetek  katolické církve patří Vatikánu a ten pouze umožňuje jej v dané zemi církvi používat !  To je nářez, co ?

O tom jste zřejmě nic netušil a proto problému nerozumíte vy, nebo snad  jako koza petrželi . Za  vaše znalosti, uváděné v článku vám skutečně  nehrozí žádné ocenění od lidí, kteří problematice  rozumí.   Ale třeba to ještě stačíte  dohonit.  Doufám, že zdravý rozum zvítězí a alespoň část  dosud zaslepených poslanců prohlédne a celou  kauzu odmítne. Budeme si dobře pamatovat, jak kdo hlasoval !?!?!!

3 0
možnosti
W

wencap

8. 7. 2012 10:07
Každý by měl dotat zpět to,

co mu bylo ukradeno.

4 0
možnosti
PB

jets_cz

8. 7. 2012 11:52
Re: Každý by měl dotat zpět to,

a kdy bude vracet církev to co ve jménu Boha nakradla?

2 0
možnosti

rezjirrezjir

8. 7. 2012 9:47
Když si čtu některé diskusní příspěvky kritiků autorky

tak hned je jasné, že ten lehce nabytý majetek se ocitne fakt v těch správných rukou.

7 0
možnosti
MS

kilokrok

8. 7. 2012 8:34
Je to možné, že někdo může, něco takového vůbec napsat?

Napsat takové bláboly a nestydět se, je to síla! Vzhledem k diskuzi a karmě ukazuje to, že jsme asi na tom hůře, než si myslíme!

Lidé by měli stavět na hodnotách, které nám tady zanechali naší předkové, kráčet k tomu ušlechtilejšímu a dokonalejšímu, a ne ukazovat svoji hloupost a postupovat k horšímu žití.

Autorko, je mi vás líto, je to hrůza![>-]V

8 0
možnosti
R

rito

8. 7. 2012 8:50
Re: Je to možné, že někdo může, něco takového vůbec napsat?

Které předky myslíte? Ty, kteří nás dostali do zadku?;-D

2 0
možnosti
TT

žepré

7. 7. 2012 23:58
Potřeba napsat přátelský slovo,

když to taky zase člověk vidí, jak ty Boží děti vyšilujó. Mně se článek líbil. Já bych šel ještě dál, nojo ale dnes to nende... :-)R^

2 0
možnosti
TT

žepré

7. 7. 2012 23:59
Re: Potřeba napsat přátelský slovo,

*tady

0 0
možnosti
MM

venenum

7. 7. 2012 21:30
Podle toho, kdo Vás kritizuje, je jasné,

že jste trefila hřebíček přímo na hlavičku ;-) Gratuluji R^

18 0
možnosti
DIB

Deratizátor is back!

7. 7. 2012 21:32
Re: Podle toho, kdo Vás kritizuje, je jasné,

Se zdá, že to spoustu ortodoxních věřích dost vyprudilo.8-o

10 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

7. 7. 2012 21:15
otřesný blábol

Rv

3 0
možnosti
W

wiki5.5

7. 7. 2012 21:11
to je priserny

to se neda vubec cist. Myslim, ze by ti co se snazi tady psat meli neco nejdriv vedet o tom o cem pisi

2 0
možnosti
ZK

SID09

7. 7. 2012 20:41
Tolik nevzdělanosti v jednom blogu ?

Paní Marie Haisová, jsem v těžkých rozpacích, když čtu mnohé vaše příspěvky.

Vy která jste jste bytostně přisáta na státní rozpočet, kde vysáváte každou kačku na takové

blbosti, jako : ekologické a ženské hnutí. Maskujete se sdruženími Zelený kruh , Agentura GAIA a programy „Zeleň je život“, „Ženy a životní prostředí“, „Alternativy ke konzumnímu způsobu života“ Vaše příspěvky jsou plné nesmyslů, polopravd a lží. Kromě toho, že vysáváte dotační programy, vyplodila jste i takové veledílo, jako : strategické rozdělení moci a zodpovědnosti za běh světa a chod domácností, nebo Trvale udržitelný život a ženský přístup.

Milostivá, kdybychom tady měli méně vašich blbostí, měli bychom se určitě lépe a možná by zbyly peníze na mnohem potřebnější věci, než na vaše EGO a vaše známé. !!!!

11 0
možnosti
DIB

Deratizátor is back!

7. 7. 2012 20:54
Re: Tolik nevzdělanosti v jednom blogu ?

Máte něco k tématu nebo tu jen jako správný věřící šíříte zlobu a nenávist?8-o

11 0
možnosti