Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bbybonek

12. 7. 2012 14:57
A jakpak tedy církev přišla k majetkům?

Viděl někdy někdo "církev" pracovat? To všechno byly dobrovolné dary od hloupých lidí???;-D

2 0
možnosti
JK

zafordik

12. 7. 2012 15:06
Re: A jakpak tedy církev přišla k majetkům?

ano, byly. Ve valné většině nedobrovolné dary.

4 0
možnosti
T

Trin.iti

12. 7. 2012 14:55
Karma

Cítím to stejně a stejně jako vám i mě někteří za to nadávají.R^

3 0
možnosti
C

Ctav

12. 7. 2012 14:35
Propaganda za komancu zjevne fungovala velmi efektivne

Smutny blog ukazujici mysleni lidi v CR. Jedna vec se bolsevikum zjevne povedla. Vygumovat, nebo spis pregumovat mozky - cirkev jim nehrala do noty, byla to autorita, kterou poslouchala drtiva vetsina naroda, tak ji vytvorila obraz zle, loupezive a zdegenorovane spolecnosti blaznu - panbickaru (viz Major Zeman, a vetsina pohadek pred rokem 89). Ano Mist Jan Hus byl upalen, stejne jako Horakova popravena. Oboji je spatne a byl to zlocin. To co stat ukradl v roce 48, zduraznuji 48 a ne drive nebo pred 600 lety, se musi vratit, jinak zlocin kradeze zustane dalsim zlocinem

3 0
možnosti
B

bbybonek

12. 7. 2012 15:03
Re: Propaganda za komancu zjevne fungovala velmi efektivne

vygumovaný mozek má ten, kdo potřebuje církev, kterou by poslouchal;-D

0 0
možnosti
PZLV

pipina z las vegas

12. 7. 2012 7:26
Primitivní.

Dámo, vzhledem k myšlence I. Kanta, kterou se prezentujete, jsem očekával hodnotnou úvahu. Místo ní jsem si přečetl stupidní argumentaci a plivání na všechny strany.

Ale nevadí, vy vidíte jen to, co vidět chcete, a tak to u vás bude i nadále... Rv

8 0
možnosti
MS

kerim003

11. 7. 2012 14:37
tak schvalne

pripustim ze cast majetku cirkve ziskali ne zrovna cestnym zpusobem ale rad bych se zeptal odpurcu cirkevni restituce co s majetky ktere cirkem nabyla naprosto legalne a to bud dary nebo proste tim jak hospodarila???

3 0
možnosti
TA

tajny agent

11. 7. 2012 23:28
Re: tak schvalne

To stejne jak se statnim majetkem vybudovanym za komunistu ... zprivatizovat ;-D kdyz uz mame ten kapitalizmus ... ale vazne, kdyz ma doklady o tom kolik odvedli lide, co si za to poridala  ... tak neni problem, ne? Ale nebyly nahodou restituce uz davno ukoncene? proc do te doby cirkev podklady nedorucila? Muze snad kterykoliv obcan vznest restitucni naroky i dnes?

3 0
možnosti
OR

oskie98

11. 7. 2012 11:30
No těpic!

Naprosto jednostranná úvaha, omšelé argumenty, dosti primitivní demagogie. A proto má takovou čtenost a karmu. V Česku je církev a náboženství ten nejlepší fackovací panák, tak do toho! Zkrátka: nic nového pod sluncem.Rv

9 0
možnosti
T

tabasco

11. 7. 2012 11:56
Re: No těpic!

a kde tedy nepíše pravdu? místo prázdných keců raději předložte argumenty. církev si za svoji neoblíbenost v ČR může sama svojí arogancí a hrabivostí. sama nedodržuje přikázání a má ještě tu drzost říkat někomu co dělá špatně.

3 0
možnosti
Q

qwed

11. 7. 2012 8:41
+

Nevidím jediný důvod, proč vracet církvi to, co sama staletí kradla ostatním.

3 0
možnosti
BB

Banjo Banjo

11. 7. 2012 10:08
Re: +

A komu církev kradla? Zkuste nějaký konkrétní příklad. Děkuji předem!

2 0
možnosti
DJ

phaethon

10. 7. 2012 23:27
Tak to se povedlo

jen v bodech:

- zkuste si něco nastudovat o případu Jana Husa a podívejte se na to očima lidí 15. století a ne 21.

- být knězem není procházka růžovým sadem - není jednoduché být neustále k dispozici (mše, náboženství, pohřby, křty, svatby, aktivity pro farní obec, návštěvy nemocných, vzdělávání se...). Celibát je také oběť, vzdání se něčeho pro něco.

- církev je tvořená lidmi a zde se občas objeví bohužel problém - nechci to omlouvat, ale kvůli tomu odsuzovat celou církev jako instituci mi přijde neadekvátní.

- církev není jen kostel a pár babiček s růženci, jsou to také školky, školy, gymnázia, učiliště, vysoké školy, nemocnice, charity, neziskovky pro volnočasové aktivity mládeže, domy pokojného stáří...  - z daní podporujeme kulturu, sport, církve... - na tom nevidím nic špatného - občas slýchám názor: "z daní přispívám na divadla, kde jsem v životě nebyl". - a na závěr: co bylo ukradeno, má se vrátit. Hezký den

8 0
možnosti
C

Ctav

12. 7. 2012 16:43
Re: Tak to se povedlo

Konecne nejaky nazor,ktery mi mluvi z duse R^

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

10. 7. 2012 20:49
Poslyšte, vy ,,vědmo,,

kdyby vás za vaši adoraci ,, Bohyně Gai ,, dostala na přetřes Svatá inkvisice, je ve vašem případě velmi pravděpodobné,že byste byla propuštěna pro prostoduchost,nevzdělanost a celkovou intelektuální invaliditu ( s tím nemá vyčůranost dojičky dotací nic společného...)

V případě vámi adorovaného Husa byste šupajdila na hranici jako zrychlená půl šestá ! On by se totiž při své vášnivosti a naprosté neústupnosti s odpadlíky od Církve nepáral ani minutu,jak dokládá i nekatolík Palacký ! On ten váš idol totiž velmi vehementně žádal krále Václava o upálení svojich ideových odpůrců......

Tudíž příště račte žvanit o věcech,o kterých něco víte, vy ,, Modlící se babičko,,! ;-O

10 0
možnosti
JAP

Culeto

10. 7. 2012 20:04
pro identitu z nickem Gašpo 3

Vážený pane nechci se Vás nijak dotknout, ale já se domnívám, že Vaše argumentace na této diskuizi je pokrytecká a je vedena strachem z toho, že vlastnictví peněz, a nebo jiného majetku  znamená mít do určité míry moc.Píšete, že jste za socialismu vystudoval vysokou školua pokud si vzpomenu co jsme se za socialismu dozvěděli o náboženství a filozofii (kromě té jedinné zprávné) tak se ani nedivím, že by jste mohl mít obavy. A jsme u jádra pudla,restituce nejsou problém církve, ale problém politiků. Obecně je to problém jakéhokoliv proudu, který se nechá a nebo stane politikem, proto je taky správné aby proběhla odluka církve od státu, která má být konečným výsledkem. Vašich příspěvků mi přijde , že princip solidarity poměřujete vyváženým počtem lidí na obou stranách, z mého pohledu o tom solidarita není. Pokud Vám budou peníze které Vaše rodina prokazatelně zaplatí prostřednictvím daní na Vámi nepotřebnou církev chybět, ozvěte se zaplatím Vám  Vámi explicitně doloženou částku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz