Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

davexd

8. 7. 2012 19:04
Nebojte se,

Kristovo uceni je zdraveVR^. Chtelo by se dodat - oproti satanskemu marxismu

1 0
možnosti
ZB

zberanek

8. 7. 2012 19:41
Re: Nebojte se,

Je to stejně špatné učení. Obojí zotročuje lidi, vede k nesvobodě.

5 0
možnosti
KOL

Klíč od ledničky

8. 7. 2012 18:52
Je třeba to uvést na pravou míru

Myslím, že někteří diskutující podlehli kalousko-katolické demagogii. Zemské desky obsahují držbu, nikoliv vlastnictví. A netýkají se dnešních církevních organizací. Ústavní soud k převodům církvím nic neříká, říká jen, že se má přijmout zákon, se kterým jiný zákon počítá. Takže když se jen zruší blokace majetku a konstatuje se, že vztahy jsou vyrovnané, bude to v souladu s ústavním pořádkem, a daňoví poplatníci ušetří 150 miliard. Stejně tak lze prostě zrušit ten komunistický zákon, podle kterého stát (dnes daňoví poplatníci) živí církve.

4 0
možnosti
ZK

SID09

8. 7. 2012 19:06
Re: Je třeba to uvést na pravou míru

Když se chce všechno jde. Parlament odhlasuje, že včera je už zítra ........ a bude to jaksi demokraticky odhlasováno ;-D!!

3 0
možnosti
JK

holkazhane

8. 7. 2012 18:11
Karma!

0 0
možnosti
BB

Banjo Banjo

9. 7. 2012 10:31
Re: Karma!

Co má s tím argumentačně slabým článkem společného průtokový ohřívač?

1 0
možnosti
GO

DISK

8. 7. 2012 17:59
nemohu si pomoci....

....ale mám dojem, že tenhle spot jste psala už s vědomím toho, jak má vyznít.

 Je velice jednoduché vytrhnout účelově z kontextu několik příběhů a poskládat je do předem připravené formičky, tedy - Váš spot je jen sbírkou oslích můstků a nedomyšlených polopravd.

 Nechce se mi více reagovat, ale doporučuji Vám nastudovat si několik základních pojmů jako Zemské desky, kouknout na pár rozhodnutí Ústavního soudu, podívat se do rozpočtu ČR a pokusit se hlavně hledat řešení, nikoliv jenom dokola papouškovat komunistické báchorky o zlé církvi a hodných Husitech.

 A jen tak na okraj, uvědomujete si, že pokud k narovnání s církvemi nedojde, bude stát i nadále (dle svého zákona z roku 1949) povinen platit všemožné duchovní všemožných konfesí? (třeba muslimy, nebo církev mimozemšťanskou, církev pivní atd.) ? Víte, že bude patrně stát pak doplácet i rozdíly ke zmraženým platům dle memoranda z roku 2010. A pak nakonec - jak to ten stát vedl je vidět na zbořích, co komunisti nechali být.

6 0
možnosti
JK

holkazhane

8. 7. 2012 18:16
Re: nemohu si pomoci....

ale mám dojem, že tento příspěvek jste psal(a) už s vědomím toho, jak má vyznít.

Nenarazila jsem v článku na husity. Zmínka byla jen o kritice církve, která byla auktální před ca 600 lety stejně jako dnes. Církev nemá s vírou co společného, kromě toho, že je to pro ni prostředek k získání majetku a moci. Připouštím že před stovkami let více než dnes. V současné doby je dobrovolných i nucených sponzorů jaksi pomálu.

Právo a spravedlnost není totéž. V rozsahu, jak je připravená, je církevní restituce nemravná.

5 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

8. 7. 2012 17:42
Církev peníze potřebuje a to i pro chirurgy a patology

Nevím, k jakým rituálům to potřebují, ale když zemře vysoce postavený kněz tak si i z Ruska přijedou podivní mladíci, nad zemřelým otevřou takové velké knihy. Chirurg mu vyjme jazyk, mozek a srdce. Uloží ho do příruční mrazničky. Mladíci sbalí své knihy, přestrojí se do civilu, zaplatí chirurgovi a zmizí. Tomuhle chce naše vláda opravdu dávat naše peníze?

1 0
možnosti
W

wiki5.5

8. 7. 2012 17:43
Re: Církev peníze potřebuje a to i pro chirurgy a patology

vy uz nepodporujete spolupraci se zemi kde vcera znamena zitra?

4 0
možnosti
TH

xdrive

8. 7. 2012 17:22
Zloděj křičí chyťte zloděje

Fascinující, jak člen "genderové církve", žijící z našich daní, kritizuje jinou cirkev, díky které by na jejich projekty mohlo zůstat méně peněz. Čert ber morálno v nás, plky o vrácení ukradeného, hlavně ať zůstane na moje granty... To že by za pár let tento stát těm zlým farářům nemusel už nic platit z rozpočtu, je asi nad možnosti chápání autorky.

Kdo netuší co si vybavit pod "genderovou církví", doporučuji stránky projektu autorky http://www.quovadisfemina.cz, přečtěte si ta dílka a uděláte si rychle jasno. Jsou mi milejší hospice či domovy seniorů provozované tou hnusnou církví, než autoři těchto skutečně užitečných gender projektů.

5 0
možnosti
ZK

SID09

8. 7. 2012 19:04
Re: Zloděj křičí chyťte zloděje

To samé jsem se pokusil včera nastínit - ovšem bez odpovědi. Co si budeme povídat - je to humus, jak je autorka už 20 let přisáta na veřejné zdroje. :-P!!

1 0
možnosti
KOL

Klíč od ledničky

8. 7. 2012 17:11
Kalousek a církve

Soudruh Kalousek okrádá daňové poplatníky již hezkou řádku let, zvyšováním daní, zadlužováním či krádežemi na ministerstvech dopravy, zemědělství a obrany. Ekotendr mu zatím nevyšel, ale vrcholem jeho loupežničení proti daňovým poplatníkům je převod církvím - 150 miliard, které nejenže církvím nikdy nepatřily, ale ještě chce okrást daňové poplatníky, kteří byli mnohem většími oběťmi komunistů, než církve.

Jedinou stranou, která církevní loupež skutečně odmítá, je Strana svobodných občanů (Svobodní).

5 0
možnosti
JK

holkazhane

8. 7. 2012 18:21
Re: Nevím, zda

je SSO jedinou stranou, odmítající tyto restituce. Jakákoli strana, modlící se ke Klausovi a Jaklovi, je pro mě neexistující strana.

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

8. 7. 2012 17:01
Církevní chozrasčot

je nevyhnutelný. Vzhledem k tomu, že tato právnická osoba si činí nárok na značný majetek státu, neexisuje žádný důvod, proč by jí měla být vyplácena jakákoli částka - neboť tyto peníze by bylo nutno ukrást občanům na daních Rv

3 0
možnosti
W

wiki5.5

8. 7. 2012 17:42
Re: Církevní chozrasčot

na majetek statu? A jak stat ten majetek ziskal?

4 0
možnosti
MN

mirni

8. 7. 2012 16:36
vidite a presto se nekterym

politikum vyplati za vraceni penez za majetek ktery videl snad jen Buh, lobovat a tvrde jej prosazovat. Vyplati se jim i lobovat za pani Parkanovou a ostatni, vyplati se jim okradat tuto zemi a lid v ni ... a my ....  jsme jen ohnuti a uz zase jako za minule doby rikame -- vzdyc co ja mohu delat ... stejne to nezmenim! Tohle dnes rikaji potomci Zizky a Husa.... //// http://miroslavnigrin.blog.idnes.cz/c/278583/Dva-ministri-v-OVM-kteri-nic-nevi.html

3 0
možnosti
ZB

zberanek

8. 7. 2012 16:44
Re: vidite a presto se nekterym

Bohužel, je to smutné, ale máte pravdu. Za pravdu a dobro je třeba bojovat,a to se většině lidí nechce. To totiž může hodně bolet. Je ale dobře, že se najdou lidé, jako byl Jan Hus.

2 0
možnosti
ZB

zberanek

8. 7. 2012 16:03
Za tu dobu se nezměnila

Církev se nezměnila ve svém vztahu k majetku a požitkům. Jen se to stále dovědněji snaží zakrývat. Jinak nedokáže nic jiného než natahovat svoje obrovské dlaně pro penízky, které má tak ráda.

4 0
možnosti
TV

tomtop

8. 7. 2012 20:00
Re: Za tu dobu se nezměnila

církev se změnila zásadně. V jistých dobách, kdy se bohužel dostala k majetku i moci se sem stejně jako na jakékoliv jiné místo kde jsou peníze a moc nahrnuli bezpáteřníci. Zcela zjevně vás pravda opravdu nezajímá, vy máte svůj bulvár a komunistický dějepis.

1 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz