Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

10. 7. 2012 14:30
Tak průzračnou směsku socialistických mýtů a ...

... lidové ateistické demagogie by jeden pohledal. Na druhou stranu to odpovídá přesvědčení velké části české populace, to se nedá bohužel zapřít a ani dvacet let od revoluce s tím nic podstatného neudělalo. Nelze než pokorně přijmout, že lidské vědomí se mění velmi pomalu a že k vymýcení komunistických mentálních stereotypů nestačí jedna, ale mnoho generací (tj. dvacetiletek :)) ...

.

http://kucik.blog.idnes.cz/c/78244/Dabluv-advokat-a-restituce-cirkvi.html

10 0
možnosti
JM

janacz

12. 7. 2012 12:19
Re: Tak průzračnou směsku socialistických mýtů a ...

To jest nahradit komunistické stereotypy cíkevními stereotypy. Vyjde to na stejno ;-D

0 0
možnosti
KS

Equus

10. 7. 2012 13:26
Církev je také povinna starat se o památky,

jejich je už teď největším vlastníkem. Zákon jim nařizuje se o ně starat a to něco stojí.

1 0
možnosti
C

celim

10. 7. 2012 15:58
Re: Církev je také povinna starat se o památky,

ovšem materiálně-finanční základnu jim dát nechce.

1 0
možnosti
KL

cliff

10. 7. 2012 9:17
je zvlastni

ze vam tak vadi VRATIT okradenemu co mu bylo ukradeno. pokud tomu dobre rozumim, argumentujete zpusobem, jakym cirkev majetek ziskala. v tom pripade bychom meli take "nevracet" majetek slechticum, restituentum, zivnostnikum, zemedelcum, proste vsem komunisty okradenym a predtim jiste velmi bohatym skupinam obyvatel. ale to je vedlejsi a jiste byste to take umela "rozumne" vyselektovat komu ano a komu ne.

jeste zajimavejsi mi ale prijde, ze se stejne vehementne nestavite proti miliardam, ktere rocne tecou ze statniho rozpoctu prostrednictvim socialnich davek do hracich automatu, cigaret, alkoholu a kvuli kterym se zde rozrusta skupina lidi, kteri nikdy nepracovali, pracovat nechteji a asi ani nebudou a vynikaji velmi dobrou reprodukcni schopnosti, takze je jen otazka casu, kdy to ostatni neutahnou.

prestoze prevlada obraz cirkve jako zpatecnicke bigotni organizace, myslim, ze ta soucasna ma na spolecnost pozitivni vliv a svymi aktivitami statu take znacne prostredky usetri.

3 0
možnosti
G

Gašpo_3

10. 7. 2012 10:52
Re: je zvlastni

To je fakt dobrý argument.:-P

Asi na úrovni cigáňa, ktorý prehlási: "A prečo Vám vadí že kradnem, veď kradnú aj iný a ďaleko viacej !"

Proste dokážete dajmetomu zdovodniť návrat majetku. Budiž, myslím si o tom svoje, ale nech sa stane.

Nedokážete ale rozumne zdovodniť vytiahnutie 50 mld ľuďom z kapies. NEDOKÁŽETE morálne ospravedlniť to, že 4 členná rodina zaplatí 20 tisíc na cirkev s ktorou nemá nič spoločné, nepotrebuje ju, nikdy nepotrebovala a nenesie žiadnu zodpovednosť, pretože do kostola nikdy nechodila, nie sú pokrstení a ani svatby tam nerobili.

To je naprosté AMORÁLNE ZVERSTVO !!!!!!

1 0
možnosti
G

Gwynrell

10. 7. 2012 9:11
Tento článek

je pouhá demagogie, výběr argumentů účelový a celkově nepravdivý. Asi by bylo dost těžké každou lež rozebírat. Snad jen to, že žádná organizace na světě nemá tak dlouhou historii jako Církev a za chyby, které se staly (vč. zločinů středověku, upálení Husa a další, se Církev již omluvila). Nemám slov. Paní prostě nemá ráda církev, no. Karmu rozhodně za tento jednostranně koncipovaný článek nedávám.

1 0
možnosti
MH

Gondolier

10. 7. 2012 11:47
Re: Tento článek

Chtel bych poprosit o informaci, kdy a jak se Katolicka cirkev za sche zlociny omluvila. Me to nejak uniklo, proto tato zadost. Dekuji predem.

1 0
možnosti
L

LiborAxel

10. 7. 2012 0:06
Církev

žádné peníze nepotřebuje,natož nějaké restituce a další miliardy navíc.Je to předem domluvený byznys s politiky,církev sama říká že nebude schopna se starat o vrácený majetek a už dnes existuje ze zákona daná možnost že církev majetek prodá-komu asi?Pánům co se po příštích volbách nedostanou ani na funkci starosty natož na post ministra.

U nás doma na vesnici kde jsem dřív bydlel byl pan farář-jak z filmu,populární kázání,milý příjemný dokonce v neděli chodil do hospody,dokonce pil pivo.Prostě sympaťák,jen se po pár letech profláklo že má o 50km dál kamarádku a s ní dvě děti.O milionových odškodněních ve světě za zneužívání dětí se píše každý rok.Co se stalo dál?Nic,jsou odvoláni a přesunuti jinam dle hodnosti.Faráře přeložili do Čech (z Moravy) a biskupa do Vatikánu.

Jsme potomci Husitů a vlastně ateisti většinou a teď by jsme měli platit církvi?Protože Kalousek a spol se rozhodli že vydělají ještě víc peněz?Já vidím stromy skrz les vy ne?

9 0
možnosti
MP

Vrah

10. 7. 2012 2:12
Re: Církev

„Církev žádné peníze nepotřebuje“ – to může říct buď anebo:

A) člen církve, který ví, o co jde ve víře a ve společenství, co je podstatné a na čem vposledu nezáleží

B) zloděj či někdo s mentalitou zloděje, komu se dobře žije z nakradeného cizího majetku a jakmile by se měl podílet na tom, že okradený dostane to, co mu náleží, začne hledat důvody, proč si ponechat mzdu zloděje a jeho dětí

Kde stojíte, Libore Axeli?

Vy, ať už potomek koho chcete, neplatíte nikomu nic. To naopak církve platí zlodějům každý rok úroky a výnosy z toho, co jim ukradl stát rukama svých komunistů. Právo buď platí, nebo na něj zvysoka močíte a kálíte.

2 0
možnosti
MK

sarumánek

9. 7. 2012 23:38
chybička se vloudila

Princip "chceme vrátit to, co nám komunisté ukradli" nechce realizovat zdaleka jen ta zlotřilá a ničemná katolická církev, ale i ta církev Jana Husa neboli církev českobratrská. Nehledě na to, že idea "nemám tě z mnoha důvodů rád, a proto ti tvůj barák nevrátím" by možná v restitucích platit opravdu, ale opravdu neměla. Prostě výkřik hlouposti opravdu donebevolající. :-)

5 0
možnosti
BB

Banjo Banjo

10. 7. 2012 7:22
Re: chybička se vloudila

Celkem správně až na jeden detail.

Jan Hus byl KATOLICKÝ KNĚZ až do své smrti a cítil se být tím správným katolíkem (na rozdíl od většiny ostatních. Nebyl jako Luther, který si založil vlastní církev.

A taky jsem si myslel, že se k němu kromě zmíněné Českobratrské hlásí hlavně ČSCH (církev husitská).

1 0
možnosti
H

honzahoff

9. 7. 2012 21:15
Příbuzná Haise - Týneckého?

Není paní Haisová příbuzná spisovatele Hais - Týneckého? Našel jsem o něm takovou pěknou básničku zde na straně 2: http://www.komini.cz/dokumenty/krhuti.pdf  

Hoří necky blíže chýše,

v níž pan Hais - Týnecký píše.

Ó kéž raděj píší necky

a shoří náš pan Hais - Týnecký.

4 0
možnosti
MP

Vrah

10. 7. 2012 2:14
Re: Příbuzná Haise - Týneckého?

Díky za připomínku krhůtské kroniky. Milé čtení. ;-)

0 0
možnosti
JP

joserpor

9. 7. 2012 18:08
V ČR

podle posledního sčítání lidí se k organizovaným cíkvím hlásí 10% lidí, to je 1 milion občanů, z toho drtivou většinou ke katolicismu.

Paní  použila ideologii relálného socialismu - tj, ideologii založenou na polopravdách, lžích, falšování historie, tak jak to dělělali a do hlav vtloukali komuisté za jejich 40 vlády.

Její nahodilé, povrchní a bez souvislostí uváděné postřehy urážení náboženské cítění 1 milionu obyvatel.

Psát takovým tonem třeba o homosexuální skupině, by si paní spisovatelka jistě nedovolila, protože by se bála.

Demokracie je založena na principu, že menšina se podřídí většině a většina jí za to bude hájit její práva - padni komu padni. Současný stav je přímým ohrožením demokracie. Že  vám to někdo ukrad - no to ale máte smůlu, my to taky pořebuje a vy vůbec co si to dovolujete, vy musíte žít bez majetku.                                                                                       Rád bych viděl, kolik nájemců církevního majetku podporuje tuto  kampaň.

6 0
možnosti
G

Gašpo_3

9. 7. 2012 21:00
Re: V ČR

Tak by ma zaujímala jedna vec.;-)

Keby tie desiatky miliárd pre cirkev mali platiť len tí, čo sa k nej hlásia, či by Vám tie percentá vydržali.;-D

Takže, ako ste to napísal? Menšina se podřídí většině?

Tak prečo teda vačšina, ktorá nemá s cirkvou nič spoločné musí cálovať pre menšinu?

Čiernoprdelníci ako Vy sa neustále oháňajú, že čo bolo ukradnuté, nech sa vráti. Tak budiž, vobec nebudem polemizovať o nabytí majetku cirkvami a nech sa im všetek vráti. Nech si ho zoberú. Ale PREČO PREBOHA im musíme ešte k tomu majetku platiť miliardy? Vysvetlíte mi to? PREČO mám financovať platy duchovných?8-o

1 0
možnosti
OB

oldbeat

9. 7. 2012 16:00
Každé sdružení občanů si platí své vedení ze svého

Plaťte si příspěvky a nezatěžujte ostatní občany svými potřebami.

Stejně je obec věřících velmi malá, na to si chce urvat.

5 0
možnosti
MP

Vrah

9. 7. 2012 16:07
Re: Každé sdružení občanů si platí své vedení ze svého

Opět argumentace šejdrem. Církve byly okradeny. Když vás okradou, taky se vás u soudu nebudou snažit odbýt tím, že je vás menšina. Církve by jistě měly žít za své, ale jestliže to jejich ukradl stát, pak by to ten stát měl vrátit. Nechat okradeného okradeným a nutit ho, aby se živil sám, to je docela slušné pokrytectví.

5 0
možnosti
JAP

Culeto

9. 7. 2012 15:32
Autorka ve svém výčtu zapomněla ještě na jednu důležitou věc

a tou je že díky Cyrilovi a Metodějovi , upálení Jana Husa ,Velikonocům a Vánocům přichází naše chudá republika o 7 pracovních dní , čímž se snižuje HDP. Doufám že všichni ,,hrdí´´ ateisté tyto svátky neslaví a peníze od svých zaměstnavatelů nepožadují.

7 0
možnosti
MP

Vrah

9. 7. 2012 15:53
Re: Autorka ve svém výčtu zapomněla ještě na jednu důležitou věc

;-DR^

1 1
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz