Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J58a48n 20R57á55ž

12. 12. 2014 8:40

Aha: Nejúčinnější recept na snížení státního dluhu, zlepšení fungování státem ovládaných podniků, vlády a ministerstev je zákonná kvóta nejméně 40% žen v řídící funkci. Aby se ekonomika vymanila z krize bude nejlepší zakonem, samy by to nedokázaly, nařídit, aby ve vedení soukromých firem bylo alespoň 60% žen. Když kvóty, tak pořádné.

A já myslel, ze takovou "moudrost" mohou prosazovat jen škaredým chlapům podobné sufražetky z Bruselu. Přestože i u nás se objevují podobné názory, zůstávám v přesvědčení, že v Česku jsou většinou inteligentní a hrdé ženy, které odmítnou se nechat podobnými úvahami urážet!

1 0
možnosti

Myslím, že bude stačit, když se přestanou automaticky dávat děti po rozvodu ženám.

0 0
možnosti

Koukám, jak jste, chlapce, pěkně vertikálně rozpálila :-)

0 0
možnosti

P16a25v85e52l 92K66u37r57a85l

11. 12. 2014 22:32

Co se týká našeho katastrofálního zadlužení - existuje pouze jedno jediné řešení - to je státu zcela zakázat používat jiné peníze než které má již vybrané na daních.

zcela mu zakázat prodávat dluhopisy, půjčovat si na devizových trzích...

No a co se kvót týká - navrhoval bych povinnou 40 procentní kvótu ve všech oborech činnosti. Včetně popelářek, kamenolomů, v ozbrojených složkých, v policii, v bezpečnostíních agenturách.

Taky 40 procent hokejevých a fotbalových mužstev by měli minimálně tvořit ženy. Zcela zrušit dělení sportů.

2 1
možnosti
Foto

O60t94a70k94a87r 73S37e83k82l

12. 12. 2014 7:08

Omylem jsem Vám kliknul mínus , což není nic fatálního. Já zase pléduji za zařazení mužů do oddílu akvabel , umělecké gymnmastiky a na gynekologická oddělení nemocnic.:-)

1 0
možnosti
Foto

kvóty a dotace jsou cestou do pekla

1 0
možnosti

A že 40% mužů ve vedoucích funkcích nenosí pohodlné sukně, na to taky budou kvóty?

0 0
možnosti

Jsem si jistá, že kdyby rozpočet připravovala vláda složená většinou z žen, náš dluh by byl nejmíň dvojnásobný;-D

0 0
možnosti

Myslíte tedy, že k lepší společnosti je možno se dopracovat kvótami? A proč tedy zohledňovat jen ženy? Když 40% jen pro ženy, tak v tom případě X% pro cigány je jich tu taky dost a ve správních radách byste je na prstech jedné ruky spočítal, dalších X% pro asiaty  a jistě, nezapomeňme na X% pro gaye! Co tedy vše byste chtěla ještě regulovat? Jo tak tobě se tam holubičko nechce? Jo to máš smůlu, prostě tam musíš, máme na to kvóty. Nebo jak byste si to představovala?

Být ženou, nedokáži si představit, že bych byl na managerském postu a celý život si nebyl jistý, jestli jsem tak kvůli znalostem a dovednostem, nebo kvůli tomu mému "správnému" pohlaví? Jsem pro, ať je více žen ve vedení. Ale kvótou by si žádná úctu a důvěru nezasloužila.

U nás jsou ve firmě 3 jednatelé a 2 z nich jsou ženy. A nikdo o tom nepochybuje, že by to mělo být jinak. Jsou tam proto, že jsou dobré a ne že mají to "správné" pohlaví. Chcete-li nějakou změnu, prosím ne kvótou, ta by se obrátila proti Vám, ženám. Jsem pro, ať o tom, kdo "tam" je, rozhoduje kvalita a ne pohlaví.

4 0
možnosti

Veškerý pokrok - technický, vědecký, kulturní i lidský - spočívá v přirozeném výběru, krystalizaci toho nejlepšího. Krutém, neférovém, chladném ale nadevše přirozeném. Příroda to nedělá jinak a my jsme součástí přírody i s našimi složitými společenstvími.

Kvóty na cokoliv jsou v přímé opozici tohoto pokroku. Vybrat někoho jen na základě pohlaví, rasy nebo třeba vyznání je diskriminace, která ničí pokrok. Pokud chcete společnost degenerující, vydejte se cestou kvót, nařízení a regulací. Až ten dluh vyroste dvojnásob, protože ve výkonných orgánech sedí lidé jen kvůli svému pohlaví a nikoliv schopnostem, v důsledku čehož začne společnost kolabovat, pak bude pozdě měnit názory či rétoriku.

Také je zajímavý ten logický klam, na kterém jste článek postavila; odsouzení mužů jako viníků celé současného mizerného stavu státu a ekonomiky (a že ty důvody mají defakto původ někdy před 90 lety a jsou mnohem složitější, než tato zjednodušující generalizace), které má z nějakého neracionálního důvodu více žen na pozicích moci.

"Ženy mohou za to, že lidstvo bylo vyhnáno z ráje, takže chci, aby bylo méně žen ve firmách."

6 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz