Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

A co paní kněžna z Babičky ? 8-o :-P

2 0
možnosti
PK

Babička byla proti Zaháňské skutečná "politička", taková sociální demokratka. Říká přece, nedávejte Kudrnovým almužnu, dejte jim práci.

4 0
možnosti
MK

Dočetl jsem k "Přinejmenším proto, že chce-li dnešní žena žít svůj život, nemusí do kláštera" Opravdu si myslíte, že tomu tak bylo? Paradoxem doby je, že na středověk se nahlíží jako na dobu temna, ale skutečnost byla taková, že ženy v době katedrál byly mnohem svobodnější, než v období pozdějším. Ne nadarmo v té době vznikla rytířská poezie a trubaduři byli "neodmyslitelnou součástí" oken dam. Ale asi Vám to nemá smysl vysvětlovat.

2 4
možnosti
PK

Ne všechny byly hezké jako Konstanz z Mušketýrů a ne všechny bohaté. A po noci lásky se Váš trubadur vypařil.

4 0
možnosti
RK

"Můžeme procházet historií a vidět, že být princeznou nebylo žádnou idylkou, jak popisují pohádky. "  Můžeme procházet historií a vidět, že vůbec žít ve středověku nebylo žádnou idylkou. Princezna měla aspoň střechu nad hlavou, co jíst a měla co na sebe. Také o ní bylo pečováno pokud šlo o choroby a byla ochraňována před lapky, vrahy, násilníky, kterými se to tehdy v podhradí jen hemžilo. Co by za to jiní lidé tenkrát dali.   Přimotávat do toho kvokvokvokvóty EU je neuvěřitelná blbost a podobné články naopak moudré ženy odrazují od toho, aby s podobnými ptákovinami souhlasily. Pročpak ženy nevolí zas jenom ženy? Protože vás znají a vědí co od vás a ostatních tzv. feministek můžou čekat. Posledním úletem je Karolína Píková na ministerstvu obranu. Vlastička uměla aspoň zpívat dechovku. Ta se hodí na přehlídku do pochodu.

3 3
možnosti
PK

Moc hezké, jen si myslím, že "velká" emancipace koliduje více či méně s výchovou dětí. Kdysi jsem četl, že jednu mladou ruskou kněžnu museli zpočátku "přivazovat" k posteli, poněvadž se zdráhala plnit manželské povinnosti. Po krátkém čase se jí to prý začalo velmi líbit a tak se role role obrátila - starší kníže byl pak chudák.

2 1
možnosti

Můžete mi prosím osvětlit, co má osud princezen (a vůbec žen z panovnických rodů) společného s tou hovadinou na 40% zastoupení žen ve firmách? Z vašeho poněkud zmatenéhé exkurzu do dějepisu (evidentně vycházejícího ze socialistických učebnic) to opravdu není jasné

3 7
možnosti
PK

Chtělo by to trochu nadhledu v nedělním ránu a ne hned mávat antikomunistickou holí. J e zajímavé, proč jsou v severských státech ženy tak progresivní.

5 1
možnosti
AN

Běda ženám,kterým muži mládnou.:-)

4 0
možnosti
MK

To by mě ani tolik nerozčilovalo. Přeci jen od určité doby je lenost silnější než touha:-)

0 0
možnosti