Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ccecil

27. 1. 2010 22:59
9,8696

aneb 3,14 na druhou

0 0
možnosti
P

plooton

27. 1. 2010 22:54
natolik debilní a zbytečné téma

že si hlubší rozvahu ani nezaslouží - stejně bych došel k závěru, že je to téma debilní a zbytečné:-P. no ty stereotypy - většinou spíš v orientaci pomůžou, než že by jsme k věci přistupovali bez jakéhokoli očekávání - asi tak jako když by třeba mimozemšťana přepravili na Zemi, řekli mu, že je 15 ledna a on by si na základě zevšeobecněných vědomostí, třeba z rozhovorů s kosmonauty, udělal představu, že venku bude pěkná kosa a vzal si čepici, rukavice, zimní bundu a silné kalhoty - no a že by bylo zrovna 10 nad nulou nemění nic na tom, že uvažoval správně, tedy že třeba jeho předstva v lednu mrzne a v červenci je horko zůstavá stále obecně platná. Tím neříkám, že by lidé pravděpodobnostní povahu jevů kolem sebe pojímali správně, tím spíš pokud se jev skládá z velkého množství takových pravděpodobnostních faktorů. a už sem nad debilním tématem ztratil více času než jsem chtěl...

0 0
možnosti
P

plooton

27. 1. 2010 22:56
Re: natolik debilní a zbytečné téma

btw: mám 456 dukátů, čli jsem v klidu;-D;-D;-D

0 0
možnosti
W

Wendolene

27. 1. 2010 22:10
Aneb feminizandarky chteji oklestit cestinu o vse, co ji

cini cestinou a zajimavou. Vase historka ze skoly je jiste ojedinela, u nas na skolach bylo normalni radit vsechny abecedne dohromady, takze bych na takove vyjimce nestavela clanek. Menit jazyk neprirozene je mi proti mysli. Nestaci ty otresne anglicismy, kterym je dnesni cestina zbytecne prospikovana? Ne, asi ne. CR vycarovala penizky na tento potrat. Vim, potraty jsou legalni, ale prece....ach jak mi chybi jisty smajlik, abych vyjadrila, jak se citim nad vasim bojem mluvnickeho roduRv

0 0
možnosti
R

rising_tiki

27. 1. 2010 21:57
no tak..

školní docházku mám za sebou už nějaký pátek, ale nepamatuji se, že by seznam žáků byl rozdělen abecedně a pak také dle toho, zda se jedná o chlapce nebo dívky. Ten učitel(ka) zřejmě ani tak nebyl(a) genderově nekorektní jako spíš úplně obyčejný(á) bl.ec (bl.ka) - (pro feministky známé: šovinistické hov.do) :-P

0 0
možnosti
KK

Santa1

27. 1. 2010 22:47
Re: no tak..

No jo, ale ta madam chodila do školy ještě za Rakouska.

0 0
možnosti
P

Paxa

27. 1. 2010 21:52
Kniha se mi dostala do rukou.

Jsem lingvista. Přirozený jazyk je živý organismus a pokusy zasahovat do něj "shora" jsou směšné, zcestné a hlavně svědčí o snaze manipulovat myšlením lidí (zkoušeli to např. komunisté či nacisté).

Účelem pravopisu je minimalizovat rizika nesprávného pochopení psaného textu, a to co nejméně na úkor jeho čtivosti (žádná obojetná i/y, nadbytečné rozklady vícečetných větných členů apod.) Jde o řád, ne o gender. Ano, "gramatická přednost" maskulina je dějinně podmíněná... no a? Jazyk přece mj. vydává svědectví o tom, jak se kdysi žilo a jak se myslelo.

A korektní reklamy? Jsem žena. Nepovažuji se za vulgární. Ale samozřejmě jsem si stačila povšimnout, že když se usměju a nesnažím se oblečením mermomocí potlačit druhotné pohlavní znaky, mohou se mnozí muži přetrhnout ochotou. Pardon, ale byla bych hloupá, kdybych toho ve zdravé míře nevyužívala. Používám ženské zbraně, protože nejsem muž.

Jo, a nádobí u nás doma myje ten, komu se zrovna chce nebo se už na to nemůže dívat. Maucta.

0 0
možnosti
WS

wandering star

27. 1. 2010 22:07
Re: Kniha se mi dostala do rukou.

Máte pravdu. Jenom doporučuji pořídit si myčku, nebudete litovat. Viz zde http://kulhankova.blog.idnes.cz/c/68282/Gulas-s-padesati.html

0 0
možnosti
IK

Vidal

27. 1. 2010 21:27
Korektní = bezduché

Starobylý, více jak tisíc let starý jazyk, jakým je čeština, přežil již mnohé, přežije i toto šílenství. Jen mi připadá nesmírně arogantní a trapné, snažit se ji "opravovat" a nazývat ji nekorektní. Hanba všem, kdo takto plivou na svou mateřskou řeč!

0 0
možnosti
P

Paxa

27. 1. 2010 21:57
Re: Korektní = bezduché

R^

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

27. 1. 2010 21:17
rovnoprávnost

A co se slovy, ke kterým neexistuje mužský ekvivalent?

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

27. 1. 2010 21:12
ženy-údernice

Já se například teším na vojákyně, které začnou kromě stejného platu jako vojáci-muži vykonávat i fyzicky stejně náročné činnosti a ne posedávat po kancelářích a skladech. Treba by mohly zalafetovavat kulomet, nabít nábojový pás do kanónu (o váze několika desítek kilogramů) nebo na natáhnout pás (o váze několika stovek kilogramů) na BVP. Vpřed, ženy-údernice!

0 0
možnosti
ML

m. l.

27. 1. 2010 21:11
Zase jedna chytrá

co zkritizuje kdeco ale řešení nenavrhne...

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

27. 1. 2010 20:55
vážená paní

jestli se pod tohle dovedete podepsat je mi z toho otevřeně na zvracení. Něco tak neuvěřitelně hloupého může vzniknout opravdu jen u nás. jeden z mnoha dalších důvodů, proč se s touhle podivnou republikou, plnou podivně orientovaných, zamindrákovaných a rasistických lidí, rozloučit. Doporučil bych vám použít mozek, ale obávám se, že by to bylo zcela marné nabádání. fuj, fuj, fuj. Mějte fajn den... strašný.:) Kdysi ještě existovalo slušné chování. Možná byste měla zkusit napsat o něm.

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz