Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

basata

28. 1. 2010 1:46
Začátek konce českého jazyka...

Když jsem dočetl tento článek,odvrátil jsem hlavu a tiše zaplakal.

0 0
možnosti
J

jeche

28. 1. 2010 1:44
Máma mele maso,MŠMT mlátí slámu

Táta trtká tetu?pokud se pamatuji,o tátovi tam nic nebylo.

osobně su myslím,že ve školství je spousta potíží na to,aby se ministerstvo muselo zabývat tímto uměle živeným humbukem,ohledně "genderové vyrovnanosti" jazyka českého.

A nebo(a pak to vítám) je to důkazem,že se máme tak dobře,že už se můžeme věnovat takovýmto nesmyslům.

A pokud jde o přechylování cizích ženských jmen,jsem toho názoru,že pokud se někdo jmenuje např.Sheryl Crow,tak se jmenuje jen Sheryl Crow a ne jinak,tedy žádná Crowová-ona se tak nejmenuje,v "občance" to nemá,to už by jsme jména mohli rovnou překládat-Mrs.Brown by byla paní Hnědá atd...podotýkám,že jsem muž,kterému nedělá potíže uvařit,umýt nádobí i vyprat.A když jsem o této genderové lingvistice mluvil se ženami a slečnami z mého okolí,sdílely stejný názor jako já-je no naprostá zbatečnost a nesmysl.

0 0
možnosti
JK

MirekK1

28. 1. 2010 8:21
Re: Máma mele maso,MŠMT mlátí slámu

Přééésně o tátovi tam NIC nebylo. Diskriminace chlapů ;-D

0 0
možnosti

BOPIK

28. 1. 2010 1:09
nazor / recenze?

nejak mi v tom chybi vlastni nazor... vase stat je ciste recenze na prirucku? pokud opravdu maji uvedene informace vyjadrovat vas postoj a nikoli jen shrnout info ktere se dozvime z prislusne prirucky, pak se nebojte pouzivat slovni spojeni "myslim si", "dle meho nazoru" apod. je to jako byste se za svuj nazor bud stydedla, coz nemusite, nebo jako byste jej povazovala za obecnou pravdu, coz neni.

0 0
možnosti
BH

habit

28. 1. 2010 0:56
... nebude jednodušší zavést výhradně...

... rod střední? ... tím odpadne jakákoli diskriminace pohlaví a nebudeme už dále tonout v temnotách.... já bych to vidělo jako nejjednodušší řešení, a není to o nic pitomější než uvedené veledílo... pravda (pravdo, pravdě...) bude třeba nalézt vhodné tvary (vhodná tvara, tvařata), ale to musíme i takhle...

...a když chceme s genderovou vyvážeností začít u dětí, musíme začít u pohádek - je nesmysl mít od každé pohádky dvě verze (Červený Karkul, Šípkový Růžen, Sedmero krkavkyň), bude jednodušší rovnou napsat Červené Karkule, Šípkové Růženo atd...

... myslím že autorský kolektiv se i tohoto zhostí se ctí

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

28. 1. 2010 0:58
Re: ... nebude jednodušší zavést výhradně...

;-DR^

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

28. 1. 2010 0:31
z mých daní?

A tohle si platíme ze svých daní? Je až zarážející, kolik různých "organizací", "spolků" a "neziskových společností" může dobře profitovat a parazitovat z našich daní tím, že udělají z prdu kuličku a potom o tom prohlašují, že je to "problém". Autorko, Vy asi máte nějaký mindrák z mužů a všeho mužského, ne? 8-o

0 0
možnosti
FU

aesim24

28. 1. 2010 1:07
Re: z mých daní?

R^

0 0
možnosti
P

paja93

27. 1. 2010 23:51
Snad...

Po přečtení Vašeho příspěvku doufám, že jste tím jen chtěla trošku popíchnout lidi a trošku rozhrnout stojaté vody blogu. Protože nevěřím, že by někdo takovou slátaninu myslel vážně. Na škole-ať to byla ZŠ, gympl i teď VŠ, tak byl seznam žáků dle abecedy-ani nikde v okolí jsem nezaznamenala, že by někde napsali do seznamu nejdřív kluky a pak holky. To bylo vymyšlené,  žejo ;-) Nemám problém s vlastním sebeurčením, jsem ráda, že jsem žena, ale po přečtení vašeho článku se za to trošku začínám stydět...  A když se mě někdo zeptá na povolání, tak říkám, že jsem student. Bez žádných -ka. A až se jednou vdám, tak se chci jmenovat po manželovi i s koncovkou -ová. Ale prostě čeho je moc, toho je příliš. A tohohle vašeho příspěvku je přespříliš....Rv

0 0
možnosti
P

paja93

27. 1. 2010 23:55
Re: Snad...

prostě a jednoduše mě neuráží to, když řeknu, že jsem student, že možná budu pracovat jako ekonom. Mě uráží lidi, jako jste vy s takovýma názorama... Tímhle "záslužným" činem spíše ženy degradujete.

0 0
možnosti
FS

greenalien

27. 1. 2010 23:28
Boha jeho

Něco takového může opravdu vymyslet jenom člověk (chtěl jsem původně napsat žena, ale buďme genderově korektní! zabývající se "gender studies." Můžeme řešit světový hlad, propadající se trhy, mezery ve vzdělání co se týče matematiky nebo historie...anebo můžeme řešit pohlavní problémy v gramatice (české slovo pro 'genderový' ale možná že by bylo rozumější vyměnit češtinu za Angličtinu...ve jménu genderové rovnováhy...).

0 0
možnosti
W

Wendolene

27. 1. 2010 23:50
Re: Boha jeho

Ano, neco takoveho muze vymyslet jenom clovek z gender blbies...

Zrusit cestinu?  ...vyborne, a pak muzete resit zahady anglickeho jazyka, dohadovat se, jak vyresit obojetne  jmeno jako Robin Cook, muzete si stezovat, jak je to tezky jazyk a jak mnohdy nevite, zda se jedna o muze ci zenu, protoze doted jste meli oporu pridavnych jmen s jistou koncovkou, prechylovani atd. atd.

Mimochodem, nechapu, proc tolik lidi dela skolackou chybu a pise Anglicky namisto anglicky. V cestine je Cech, ktery pise cesky a zije v Cesku. Je to vazne tak tezke?

Ja mam cestinu rada, takova slova babochlap nebo muzatka barvite lici soudruzky z gender hnuti;-D

0 0
možnosti
JP

peepakuk

27. 1. 2010 23:25
to zaslouží titul "hovadina roku"

víte, ona "Máma mele maso" asi proto, aby děti neměly pokřivené vidění světa a nemusely se ptát, proč se maminka  venku plahočí s plným kolečkem betonu, zatímco tatínek si v klídku kroutí mlýnkem na maso. Aneb ... připadá mi to, že se prostě na ministerstvu někdo nudil, a tak vzniklo něco, co není potřeba a co místo, aby v něčem pomáhalo, tak bude akorát život komplikovat. Hlavně ženám.

Jak už kdo kdosi napsal níže ...toto je opravdu produkt lidské blbosti, naprosto zbytečná věc.

0 0
možnosti
JT

Jsem tady

28. 1. 2010 0:31
Re: to zaslouží titul "hovadina roku"

Možná je také

"Mámá mele maso."

vybrána pro to, že se touto větou dítě učí správně artikulovat, možná protože, autor té knihy byl naštvaný, že jeho žena mu žádné maso neumele, ale stále něco točí kolem gender policies nebo co, zamyslete se :)

Gender studies je zvrácenost moderní civilizace a opravdu plýtvání lidskými prostředky. Angličtina by mnohé problémy vyřešila (žádné přechylování a to ani u profesí:) ). Každopádně máme pár možností, buď chápat, že jde jen o označení a opravdu to neurčuje jak se k sobě chováme, nebo se v tom nimrat a vybíjet si pochybná vítězství. Navíc mám takový pocit, že poslední dobou nějak nepotkávám ženy, které by opravdu byly ženou. Dámou. Opravdu jich je nyní mnohem méně. A naopak muže, kteří by byli muži. Co jsem já? Podle příspěvku jednoznačně muž, napsat to žena, je obviněna z popírání vlastního pohlaví, chození proti zdi, čůrání proti větru! :)

0 0
možnosti
FF

Freund Freud

27. 1. 2010 23:16
Svatá prostoto! tohle platíme z našich daní?

Pánové, složme se na gigola pro ony zapšklé feministky, hned je přejdou tyto násilné operace jazyka českého;-D!

0 0
možnosti
JS

reactt

27. 1. 2010 23:07
Angličtina

Byl bych moc rád, kdyby ten náš jazyk zmizel z tohoto světa.. Řada dis-lidí se díky tomuto jazyku ocitá ve velké diskriminaci.. Tento problém je v ČR daleko větším problémem než rasová diskriminace a nyní spíše směšná genderová diskriminace.. Raději by mohla autorka napsat o lidech, kteří jsou nesmírně inteligentní, ale jejich dislekcie a disgrafie třeba rozhodla o tom, že místo počítačovích expertů budou tesaři apod. [>-]

0 0
možnosti
FF

Freund Freud

27. 1. 2010 23:14
Re: Angličtina

DYSLEXIE A DYSGRAFIE, ale s tím už se v dnešním světe něco dělá, a s tou angličtinou vám nic nepomůže, víte, jak je to složitý jazyk?

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz