Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milan_Seliga

21. 12. 2008 7:46
Elektronické petice

0 0
možnosti
PM

patrke

20. 12. 2008 19:06
Hloupost

Tusite co tohle muze udelat s rozvodnou siti? Ne? Tak tu o protestu nemluvte a hlavne ho nedelejte. Pokud nakonci protestu vsichni zapnou najednou vse co maji doma, tak je mozny (ne jisty!!!) blackout. A na jak dlouho...kdo vi. :-( A ze Vam to nevadi? Uvidite, ze bude...

0 0
možnosti
R

rohatey

20. 12. 2008 16:34
Ona je tady ještě další zásadní zvláštnost

těchle Romanových podvodných "tržních" cen elektřiny.

Pokud je mi známo tak je v rámci koaliční dohody zmrazen rozvoj jaderné energetiky a jsou zmrazeny i limity pro těžbu uhlí takže nelze stavět ani nové elektrárny uhelné.

To je stejná situace jako kdyby zakázali výstavbu nových bytů a rodinných domů a potom deregulovali nájemné, to by takových nemravných hochštaplerů na úrovni Romama kteří by zneužili tuhle situaci byla celá hejna a až by seděli na těch melounech vykradených od spoluobčanů tak by se mohli obdobně jako Roman chvástat jací jsou to “schopní podnikatelé" a že ty svoje melouny mají poctivě vydělané.:-)

0 0
možnosti
LW

Delfínek

20. 12. 2008 16:39
Re: Ona je tady ještě další zásadní zvláštnost

Nadavate na Romana, ze Zeleny Bursik prosadil do programoveho prohlaseni stop stav jaderek a uzemnich "uhelnych" limitu? Ten Roman by stavel rad, jen mu jsou hazeny zelene klacky pod nohy, ale o tom uz jsem Vam take psal.

0 0
možnosti
R

rohatey

20. 12. 2008 15:58
Zajímavý "trh" s elektřinou a

ceny stanovované na "burze"

Ná jedné straně jsou distributoři nuceni ze zákona vykupovat za zcela netržní násobky cen elektřinu z elektráren větrných nebo slunečních a potom nám tyhle nucené výkupy účtují v položce "ekologické zdroje" a na druhé straně nám tady bude nějaký hochštapler vykládat že stát nemůže usměrnit nemravného dominantního výrobce který zneužívá dominantního postavení k dosažení nemravného zisku a stanovit mu věcně usměrňované ceny pro prodej elektřiny z uhelných nebo jaderných elektráren protože tady to najednou prý musí stanovovat nějaká "burza". 8-o

0 0
možnosti
LW

Delfínek

20. 12. 2008 16:02
Re: Zajímavý "trh" s elektřinou a

Uz jsem Vam psal, ze to takto bohuzel je. Holt zelena vladne evrope a zapomina obcas pouzivat rozum.

0 0
možnosti
PPB

Parouback

20. 12. 2008 11:22
Hloupost

Tenhle hloupý nápad je naprosto k ničemu a pokud někde způsobí nějaké potíže, tak v rozvodné síti a ta ČEZu nepatří, že? Trochu mi to připadá jako protest chovanců bohnického ústavu. Večer se sejdeme v kulturní místnosti a budeme cvakat vypínači... ;-D

0 0
možnosti
P

PetrBuben

19. 12. 2008 21:16
Znarodnovat Cez

Ano, Cez. Budto je tu volny trh, a pak ceny elektriny mohou take klesat, anebo to znarodneni. A to rychle. ..... Pujde o vstup statu s ucasti 51 procent, soukromy podnik se statnim dohledem. ... Toho volneho zvysovani cen uz jaksi bylo dost, Ods. Kazda hranice blbosti ma sve meze. To plati i pro ceskeho spotrebitele.

0 0
možnosti
JK

ygor

19. 12. 2008 23:16
Re: Znarodnovat Cez

by mě zajímalo, co uděláš s EONem ?

0 0
možnosti
FTA

Fmighta the Affaffin

19. 12. 2008 19:13
To je ale blbost!

Mluvi z vas zavist. Hladovy sytemu neveri! Vsichni "socialne slabi" povazuji bohate automaticky za zlodeje a podvodniky a satany obecne, a pritom nebyt bohatych, tak se zije v drevenych chatrcich bez elektriny, internetu apod. a penize nema nikdo. Volny trh funguje tak, ze obchodnik muze nastavit ceny tak vysoko, kde az mu je lide porad jeste budou platit. Dokud lide plati, tak jim to evidentne nevadi.

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

19. 12. 2008 20:28
Re: To je ale blbost!

Jsi idiot, copak si mohu vybrat poskytovatele el. energie ? Nemůžu. Jdi se léčit ;-D

0 0
možnosti
R

rohatey

19. 12. 2008 17:10
No fuj

před pár dny vyšel např. V MF Dnes celostránkoví inzerát o tom jak ušlechtilý ČEZ chrání ptactvo, teď zrovna se rozesílají zákazníkům propagační brožurky a letáčky o tom jak ČEZ na rozdíl od jiných distributorů citlivě a lidsky upravuje ceny (ten výraz upravuje je velmi důležitý to už používali soudruzi za Husáka, to není obyčejné sprosté zvyšování cen:-))  a co to tady nevídím žluč a závist nad poctivě vy dělanými penězi ČEZu a zaslouženými odměnami menežérů za jejich poctivou práci.  :-©

0 0
možnosti
JN

sat037

19. 12. 2008 16:59
nu vot

stávkujte dle libosti, vypnutá telka a pár žárovek, to čez položí na kolena. Taky mi ten protest přišel do mailu a čím víc o tom přemýšlím, tím víc jsem přesvědčen o tom, že to organizuje někdo z čez. Naplánuje protest na ideální dobu (dostatek zdrojů v soustavě, malý odběr => snadné řízení sítě), lidi si ponadávaj, stane se prd a život jde dál. Teda ono by šlo pořádat hromadné akce, které by čez aspon trochu pocítil (i kdyz ne zas az tak moc), ale to ten organizátor nechce a radši blbne s půlhodinovou černou hodinkou.

0 0
možnosti
VR

2718

19. 12. 2008 16:20
Jednotny ...

Jednotny trh s elektrinou mimo jine znamena, ze se v evrope postupne sjednoti jedna cena elektriny. Coz v pripade CR znamena, ze se bude cena elektriny zvysovat. Kdyz CEZ na burze bude prodavat elektrinu pod cenou, vykoupi ji okolni staty.

0 0
možnosti
R

rohatey

19. 12. 2008 16:38
Re: Jednotny ...

Nemel hlouposti o nějaké burse, to je jen Romanova trapná komedie k ospravedlnění toho navyšování cen. V takovéhle situaci dominatního výrobce který vyrábí za nesrovnatelně jiných podmínek než ostaní výrobci v Evropě nelze hrát tuhle komedii s bursou. Tady mají jasně nastoupit zákonné instrumenty regulace cen na obchodní marže na úrovni těch evropských a restrikce na vývoz, tedy vývoz povolen jen toho co přebývá. To by také tuhle komedii s bursou mohli začít hrát zaměstnanci a žádat mzdy podle "jednotného trhu evropské práce".

Ty regulace dělají v takovýchhle situacích všude a nevím proč by se mělo demagogicky tvrdit že u nás nelze, viz například nedávno psaly jak Rakušáci regulují svůj pracovní trh restrikcemi vůči levnější pracovní síle třeba od nás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz