Diskuse

Mudrci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J35o18s12e10f 78P87o63t23r

3. 1. 2015 2:16

Vážená paní autorko,

máte myšlenky trochu zmatené, přesně v intencí dnešních bojovníků proti křesťanství - nevím o co se jedná, ale kritizovat budu.

A že mám pravdu dokazuji jako správný racionalistický člen naší pokrokové společnosti tím, že jsem od doby 15:18 sečetl kladné a záporné body proti  vašim myšlenkám a pro, s tímto výsledkem : 41 bodů proti vaším názorům, 8 bodů, které s vámi souhlasí. Co vy nato ?

0 0
možnosti

Bylo to poučné. Ne, o čem mluvili, ale jak měli nasazené masky. Hercům bych doporučoval pozorovat kardinála s jeho nacvičeným úsměvem, jak tu a tam přechází do přísné vážnosti, jakoby si říkal, jestli to už s tím usmíváním nepřehání. A jak se Klaus rozohnil, když mluvil o rodinných hodnotách.( Jak si ale mohl  myslet, že  se zapomnělo na jeho letušku!). O církevních restitucích se nemluvilo, ani o amnestii ani o kradeném peru. Bylo to  veselé povídání a patřilo spíše na Silvestra než na Nový rok.

1 3
možnosti
Foto

Letuška rodinu neohrozila. Bylo to naoko.

0 0
možnosti

Homosexuálové jsou mi lhostejní, ať si žijí, jak chtějí, nijak mne neomezují, a ani já je neomezuji. Ale nechápu, co je pěkného na tom, že se vymaškaří a uspořádají průvod. Pár fotografií člověku stačí, aby na podobné akce vnoučata nebral.

A k těm dvěma: opravdu nechápu, co chtěli říci, protože se zejména snažili, aby jeden druhého příliš neurazil. To nebyla výměna argumentů, to bylo posezení dvou hodnostářů, kteří měli šanci být vidět v televizi. Až zaplatíme ty restituce, teprve poznáme, jak bude církev ovlivňovat náš život. Jedině, že by narazili na islamisty, to by pak možná bylo zajímavé.

3 0
možnosti
Foto

Myslím, že kardinál Duka se toho rozhovoru zhostil úctyhodněji, přestože si mohl dovolit upozornit, že lidé orientováni sexuálně menšinovým způsobem jsou také boží. Václav Klaus, v roli tak trochu Papeže, na mne působil jako blahosklonné  usmívátko, durdítko i mentorovátko. Také jako ukazovátko na svět, jehož případná výrazná proměna k lepšímu by se měla vnímat se shovívavou pohotovostní ostražitostí, neb krize vypadají docela jinak a dobré základy již vytvořeny byly.

3 2
možnosti

A19d80a65m 21S66t29a59v77a

2. 1. 2015 16:09

"Mudrci": Vy vědmo, zřejmě na všecko, když jsem četl vaše pochybnosti o vnímání rodiny katolickými kněžími, napadla mě asociace s filosofem I. Kantem, který v životě  nevytáhl paty ze svého působiště a studentům přednášel o egyptských pyramidách - ono to ostatně souvisí i s jeho klasifikací myšlení.

3 0
možnosti
Foto

Vážená paní Haisová. Pořad jsem viděl rovněž a tak trochu nechápu, co Vám na něm vadilo. Byl to klidný rozhovor jednoho člověka, kterému duchovní věci až tak moc neříkají a představitele katolické církve. Upřímně řečeno jsem očekával větší názorový střet, nicméně nejspíše režie nechtěla na Nový rok nějaký zásadní konflikt.

Pokud jste dobře poslouchala, pan kardinál preferoval klasickou rodinu, tedy vztah muže a ženy. Nijak jsem nepostřehl, že by zatracoval homosexuální jedince či vyzýval k nějakému tažení proti nim. Že se oběma pánům nelíbí pochod jinak sexuálně orientovaných jedinců Prahou? Čekala jste, že by se ho třeba zúčastnili? 

Vztah muže a ženy není hříšný, jak se domníváte. Církev je proti promiskuitě, nevázanosti v mimomanželském sexu, který - pokud budete upřímná - nenaplňuje jedince opravdovým uspokojením. 

Souhlasím s Vámi, že někteří kněží mají opravdu problém pojmenovat některé věci sexuální povahy, někteří nemají zvládnut svůj celibátní slib. Jsou však i tací, kteří mají co říci a je třeba - pokud to potřebujete - vyhledávat jejich spisy, případně promluvy. Církev je organizace, v níž je stejný vzorek lidí, jako je obvykle v kterékoliv společnosti. Jsou tam lidé čestní a spravedliví a rovněž ti horší. Očekávat, že všichni její členové budou automaticky na vyšší úrovni než ti mimo, je klamné.

10 0
možnosti
Foto

Pane kolego Vodvářko, často s Vámi hrubě nesouhlasím a nyní přímo naopak. Lépe bych to nedokázal vyjádřit.

Velmi s Vámi souhlasím a opožděně Vám přeji vše nejlepší v novém roce.

0 0
možnosti

To jsem neviděl toto kuriózní setkání, a nevím, zda se o to budu snažit. Klaus, který tady zavedl systém korupce a zlodějny, který rozdělil klidně Československo a nakonec udělil masivní amnestii všemožným podvodníkům - ano, to je ten pravý mudrc do České televize na konec roku. To jsme dopadli.

0 5
možnosti

Snad nečekáte, že vás, dospělou ženu, naučí kardinál Dominik Duka a exprezident Václav Klaus partnerské lásce?

3 0
možnosti

Trochu souhlasím, trochu ne.

Potíž konkrétně katolické církve spočívá skutečně v tom, že duchovní jsou poměrně dost (samozřejmě s individuálními rozdíly) odříznuti od profánního, každodenního života člověka v naší společnosti. To je pro porozumění problémům člověka velký hendikep.

Na druhou stranu je pravdou, že pan kardinál Duka prožil život v mnoha různých prostředích, kriminál nevyjímaje. Jestliže jeho konzervativismus, který mimochodem zdaleka není až takovým konzervativismem jako mnohých jiných katolíků či Klause, postavíme vedle Klause, možná nám to nějaké srovnání přinese, ale neškodila by konfrontace typu Duka - Putna.

Co se postojů církve k sexu a manželství týče, je to trochu klišé, co píšete. Ačkoliv samozřejmě v církvi byl postoj k sexualitě vždy trochu ambivalentní. Ostatně to platí i o celibátu, který sám o sobě je cestou zajímavou a pozitivní, pokud je dobrovolný. A i takovým v církvi kdysi býval.

1 0
možnosti

Jste v hodnocení toho pořadu velmi mírná. Já měl velké problémy ho dokoukat a nepozvracet se. 

Za prve nechápu, co tím Duka sledoval, že si pozval zrovna Klause. Chtěl tím veřejně demonstrovat, do které názorové skupiny patří? Konečně se distancovat od Havla?

Během rozhovoru však na něm bylo vidět (nebo mi to tak alespoň připadalo), že je z Klause občas docela rozpačitý. 

Klausovo pokrytecké naříkání nad úpadkem tradičních hodnot bylo velmi tristní. Člověk, který nezná špinavé peníze, krade pera a uděluje amnestii těm nejhorším zločincům vede mravokárné řeči. Hnus.

5 8
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS