Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Věnovat značnou část života něčemu tak zbytečnému a hloupému, jako je "genderově korektní lingvistika", na to musí být nátura.

0 0
možnosti

Já bych ze všeho nejdřív bojoval za to, aby Bůh byl středního rodu.

  Nepříliš vážená bojovnice za nesmysl, český jazyk je krásný. Krása spočívá i v možnosti přechýlení a v rozlišení rodu prakticky u všech ohebných kategorií slov.

  To sebou přináší i některá praktická pravidla. Zdůrazňuji: praktická. Jazyk, má-li přežít, musí být praktický.  K těmto pravidlům přednost mužského (g

r a m a t i c k é h o!) rodu při psaní sloves. Obdobně  g

r a m a t i c k ý  tvar mužský v případě, že se rozumí muži i ženy.  Normální (ideologicky nezblbnutý) Čech i češtiny znalý cizinec chápe formulaci "poslanci a senátoři"  věcně tak, že jde o osoby (mohu použít  toto femininum i pro muže?), zvolené do sněmovny bez ohledu na to, zda mají jistý přívěšek či naopak dírku navíc.

   Jazyk slouží dorozumění, pochopení myšlenky, formulované ve větě.  I vy jistě víte, že ta ústava má ve všech formulacích na mysli rovnoprávně ženy i muže. A rovnoprávnost by se neměla rovnat debilitě.

2 0
možnosti

Chtěl bych mít někdy tolik volného času, abych se mohl zabývat takovými kravinami. A pokud bych za to ještě dostával peníze, tak jsem ochoten směnit i/y mezi ženským a mužským rodem. ;-D

3 0
možnosti

Doufám, že nejste placeny ze státního, protože by Vás platil ze zákona - daňový poplatník, a to by nebylo správné a vyvážené a Vy to jistě odmítáte.R^V

1 0
možnosti

Nejen daňový poplatník, ale i daňová poplatnice:-)

1 0
možnosti

Když už, tak by to mělo být Ústava/Ústavák. Samotný název je nesprávný, je rodu ženského.   Pokud jde o tu Ústavu, v současné době národ řeší především amnestii. Až začne řešit podobné problémy, bude nám všem v republice moc krásně. V době kdy se nám tak krásně představila Karolína Píková, bych se raději podobnými nesmysly ani nezabýval.

4 0
možnosti

Článek 49

K ratifikaci/raťafákům mezinárodních smluv/smluváků

a) upravujících práva a povinnosti osob/osobáků, ....

0 0
možnosti

Mimochodem, milej vole / doufám, že je to dostatečně genderově korektní /, kdo Vás platí?

2 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz