Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tabasco

12. 4. 2011 8:40
...

už jsem dlouho nečetl tak ufňukaný a ubrečený článek na téma: my ženy jsme chudinky. nechte toho. děláte skutečným ženám jen ostudu. jaké si to uděláte, takové to máte.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

12. 4. 2011 11:19
Re: ...

no, myslím, že občas si chce každá žena pokňučet, jaký to má těžký. Ale ty moudré si to nechají ke kamarádce a zásadně z toho vynechají mužské publikum.;-)

A blog mezi smíšená jeviště taky patří.;-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

11. 4. 2011 15:21
for alex

chlape, ty brát peníz od slova....tak jsi vysmátej;-DR^

0 0
možnosti
AH

alex hart

12. 4. 2011 11:15
Re: for alex

Viď? No ale zatím furt nic. ;-D

0 0
možnosti
V

Viki007

8. 4. 2011 16:45
Něco odlehčení

ke zdejším filozofickým traktátům:

Teta Kateřina je starší paní, ale odmítá to vzít na vědomí. Strojí se, jako by byla bůhvíjak mladá, nosí senzační klobouky a velmi se maluje, ačkoliv to vůbec neumí. Při chůzi zvláštním způsobem poskakuje a špulí rty. Často se stává, že některý z mužů, které teta potkává, je jejím vzhledem udiven a podívá se na ni poněkud vyjeveně. Tu teta podivným způsobem zkroutí obličej, čímž hodlá naznačit, že přemáhá úsměv, a po několika krocích si tiše řekne "To byl ale dotěrný muž!"

Potom se za ním přes rameno ohlíží, nenápadně sice, ale přece jenom tak, že ostatní chodci mají obavy, aby nenarazila do stojanu pouliční svítilny. V kavárně vykládá všem známým dámám, že ji na ulici nějaký mladý muž fixíroval a že jí to bylo velmi nepříjemné. Že si je vědoma toho, že není žádná mladice, a tak ať si takový hoch najde nějaké mladé děvčátko a nekouká po ní. Ano, tak to teta vždycky říká, ale prosím vás, co je to platné? Muži po ní koukají dál.

0 0
možnosti
ZK

SID09

31. 5. 2011 7:39
Re: Něco odlehčení

!! ;-D Muži na tetu hledí s němým úžasem a nevěří, co všechno je možné  !!  ;-D

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 4. 2011 15:39
Milá autorko, -1-

Svět je podobných disproporcí plný. A že vás trápí zrovna tahle? A což jestli otázka nestojí také tak, že ty úspěšné ženy nemají vlohy nebo ochotu pro management vlastní rodiny. Ostatně tomu se nechtějí věnovat ani úspěšní mužové. Jenže úspěšní mužové si většinou umějí sehnat ženu, která je ochotná to dělat. Zatímco úspěšné ženy tu domácí kádrovou politiku ovládají o něco méně a takového muže neumějí ulovit. A nebo prostě na základě prastarých přírodních zákonitostí výběru partnera prostě jen nemůžou. My máme svůj testosteron, který nás v dnešní době spíše handicapuje, a samozřejmě i ženy mají svá přírodní omezení ( jestli se ovšem za takové tvrzení dosud neupaluje na hranici). ;-D

.

Ostatně, které úspěšné ženě by imponoval kuchyňka, který by okolo ní jen kroužil a  p r d e l k o v a l  a sám nic většího nedokázal ?  

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 4. 2011 15:41
Milá autorko, -2-

A právě v tomhle konfliktu zájmů vidím celý ten problém zmiňovaný autorkou blogu. Vždyť to tam autorka celkem jasně napsala, dáma si nejdříve vezme nějakého významného muže (třeba architekta - ač je od samého začátku jasné, že okolo ní nikdy poskakovat nebude), no ale ona se ze všeho nejdříve chce realizovat prostřednictvím mužova postavení. Teprve když pak dojde na to, že si ověří, že ona má dost síly uplatnit se sama, už k tomu muže nepotřebuje. V takovém manželství jde pak prostě o souboj dvou silných osobností. A to jestli jí mažel zahne jako první je podle mne vcelku irelevantní.

.

A je také obecně známé, že ty ženy, které se chtějí skutečně vdát a mít rodinu, hledají v drtivé většině takového muže, který jim vylepší jejich společenské postavení. Sice je to pro ně vždycky svatý cit, ale podle mne jde ve skutečnosti jen o skrytou formu prostituce. Dámy neurážejte se, to je jen otázka názvosloví. Stejně toto chování žen ani vy, ani já nijak nezměníme.

0 0
možnosti
L

Lou.

7. 4. 2011 15:07
Nezapomente

ale ze od prirody je zenam vice dana schopnost vytvaret zazemi, starat se, pecovat..pokud je to obracene, asi bude chlapa domaciho hospodynku takova zena hledat daleko hure...

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 4. 2011 15:50
Re: Nezapomente

Ale to by muzi umeli konec konců také, ale je to o dvou věcech,

1) ochotě těch mužů - jak by ráda tvrdila autorka blogu

2) o výběru, jaké muže si ženy vybírají.

.

Podrobněji viz mé zamyšlení výše.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

7. 4. 2011 14:35
ano,

často to tak je. ono sólo kariéra bez podpory se rozjíždí blbě, minimálně do doby, než odrostou děti, pokud je tedy žena má a chce o ně pečovat sama.

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 4. 2011 15:57
Re: ano,

No ovšem, A proto má většina moderních úspěšných žen následující strategii. Pokud se vůbec chtějí vdávat, snaží se sbalit nějakého úspěšnějšího chlapa, se kterým by si pomohly společensky a ekonomicky "nahoru". Pokud chtějí mít děti, tak je mají. Pokud potom zjistí, že mají na to být stejně úspěšné nebo úspěšnější než ten chlap, tak řeší dilema, zda se na něj vyprdnout či ne, případně jak ho ještě naposledy využít a oškubat ho při rozvodu (třeba polovinou majetku a výživným 100 tisíc měsíčně, jak známe z tisku).

Pokud ta žena zjistí, že na to nemá, tak musí řešit, jak s tím chlapem bude žít dál, nebo zda si bude hledat jiného sponzora.

.

Je tu samozřejmě spousta úplně normálních mamin, které nemají velké ambice, ale o těch v tomto blogu řeč není.  

0 0
možnosti
MK

epow

7. 4. 2011 13:49
Feministky proklatý! :-)

To je docela známé rčení, že za úspěšným mužem stojí silná žena. Jak to tak čtu, není to v tom dobrém slova smyslu, což mě mrzí. Od své bývalé přítelkyně vím, že si ženy "že něco nemohou" častou nesou v sobě a doplácí na to. Za dobrotu na žebrotu je asi nejtrefnější.Chce si to umět stanovit cíl, nastavit hranice, co ještě ano a co už ne a naučit se to říct. Ostatně mám takový pocit, že komunikace ve vztahu je v České Republice problém, a když už ženy komunikují a vyjadřují svou nespokojenost, dělají to s takovou vervou, že si pod sebou řežou větev.

0 0
možnosti
V

Valentina

7. 4. 2011 13:57
Re: Feministky proklatý! :-)

Jak řežou větev? Já spíš vidím, že ženský občas něco nesměle podotknou (jako třeba že že je málo školek a jeslí a špatně se dá skloubit práce a rodina) a muži spustí řev o feministkách?

Už jsem to psala do jedné diskuse včera, že mě to nebaví, protože zatímco za středověku mohly za všechno čarodějnice, dnes v 21.století podle některých pánů mohou za vše feministky:-)

Já opravdu jako žena nemůžu za to, že s vámi celý život mlátí testosteron a po agresivitě už je dneska daleko menší poptávka než dřív neb lovit chodíme do supermarketu a mamuti vyhynuli.

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

7. 4. 2011 11:41
Pořadí je asi takové

1) úspěšný muž má slávu, ženu i rodinný servis

2) úspěšná žena má jenom tu slávu

3) neúspěšná žena nemá slávu, ale přesto může mít úspěšného muže

4) neúspěšný muž má úplné prd

Tak kdo to má v životě těžší ?

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

7. 4. 2011 13:33
Re: Pořadí je asi takové

Proč úspěšná žena nemá slávu, muže i rodinný servis? Pár takových případů znám... ;-)

0 0
možnosti
H

hafusak2

7. 4. 2011 10:44
Celé se to dá vysvětlit i jinak:

Pokud má muž doma manželku po které je /píp/, tak si vymýšlí činnost už jen proto, aby s ní nemusel být doma. Má značnou motivaci k tomu něco dokázat.

Vynikne-li rozvedená žena, je to jen proto, že jak u nás běžné soud jí z majetku manžela věnuje podstatný díl a pokud se odmítne živit sama svou prací, ještě manželovi určí rentu, kterou on bude svou bejvalku vydržovat. To se to pak tvoří při takovýchto podmínkách, což?

Na závěr upozorňuji všechny naštvané ženy, že tento příspěvek je ironie a úmyslné překroucení článku autorky, abychom se také trochu pobavili.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

7. 4. 2011 11:47
Re: Celé se to dá vysvětlit i jinak:

Ježíš, už jsem se chtěla začít rozčilovat nad tím "soud jí přizná podstatný díl z majetku manžela", když jsem naštěstí dočetla i poslední větu... Tohle mi nedělejte! ;-D

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

7. 4. 2011 10:19
Jistě byste našla

I pár příkladů, kdy je muž úspěšnější než žena a té ženě je po jeho boku dobře.

A naopak i úspěšná žena může mít méně úspěšného muže a nemusí cítit potřebu jej ponižovat.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

7. 4. 2011 10:27
Re: Jistě byste našla

uspesna zena, uspesny muz ...slova, nic nez slova, ... nevolnost .. zmar ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz