Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jerriii

21. 6. 2009 13:09
souhlas

Paní Haisová, naprosto s Vámi souhlasím. Bohužel po přečtení celé diskuze k tomuto článku jsem došla k názoru, že situace zejména v ČR je stále velmi smutná. "Feministka" či "bojovnice za rovnost pohlaví" jsou brány jako nadávky, dokonce i ženy samotné jsou proti boji za jejich vlastní práva. Přitom podle statistik mají ženy v EU na STEJNÝCH POZICÍCH o 18% menší plat než muži, v ČR je to dokonce o 26% méně. Je to správně? O toto jde bojovnicím za ženská práva víc než o domácí práce, stejně jako toto řeší ministři a ministryně pro rovnost pohlaví. Co se týče domácích prací a rovnost partnerů ve vztahu, záleží na vztahu samotném. Pokud si oba partneři sebe navzájem váží, potom se snaží oba tomu druhému co nejvíc vyjít vstříc a neponižují se navzájem před okolím stylem "ta moje furie doma" nebo "ten můj příšerný chlap". Tady jde o vzájemnou úctu a lásku, pokud ve vztahu jsou, funguje to a na těch domácích pracech se partneři už nějak domluví.

0 0
možnosti

Wendolene

22. 6. 2009 7:36
Re: souhlas

Vitejte, zlaticko v realite. Chcete, aby to v CR vypadalo jako na zapade. Tam maji platy mnohdy stejne jako muzi. Jenze neni materska, rodicovska. Praci nikdo nebude schovavat pro zenskou doma s ditetem na materske dovolene, proste bud pujde do prace po porodu, nebo praci ztrati. Pokud je dite nemocne, zadne zustavani doma na paragraf. V cizine maji zeny lepsi prilezitosti a uplatneni, pravda. Ale take nemaji ulehcenu roli matky, nebot zamestnavatele nezajima jeji rodina.

Nedivte se, ze vsude na svete jsou genderove bojovnice brany spis jako urazlive, nebot bojuji za spatnou vec. Ne, neni v poradku si prohodit role. Protoze zeny nemohou delat uplne to same co muzi a naopak. Kvoty a plat? To je na jednotlivych zenach. Kdo opravdu umi, nenecha si platit mene nez muz na stejne pozici. Spokojene zeny nemaji potrebu rvat , jak jsou diskriminovane, v praci, doma , v posteli...

0 0
možnosti

Wendolene

22. 6. 2009 7:39
Re: souhlas

Kdyby svet opravdu vypadal tak, jak to chteji feminizandarky, tak dojde k uplnemu rozkladu rodiny a vztahu mezi muzi a zenami. Proste jsou veci, ktere se menit nemaji .

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz