Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

regulator

8. 2. 2009 16:06
to je zlodejina tech 30 korun poplatek................

v nemecku zaplatis jednou za 3 mesice  10 eur a pak muzes bejt u doktora 3 kratdenne, non stop  ....... uz dalsi 3 mesice neplatis NIC !!!!

0 0
možnosti
PP

parat

8. 2. 2009 15:07
Vás v blbosti nic nezastaví, že?

Východní Němci převzali komplet legislativu od západních. A v roce 2000 měli menší, nebo větší nezaměstnanost? Měli menší, nebo větší problémy až do dneška, he...? :-/ Tím chci říci, že by se muselo změnit celé Ústavní právo včetně sociálního a dalších navazujících, protože to jinak nejde. Máme jiný systém. :-/ Ale to vás očividně netrápí. Vy máte svoji pravdu a basta. Kdo nejde s námi, jde proti nám, že? A mozky zrušíme.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 2. 2009 15:11
Re: Vás v blbosti nic nezastaví, že?

Nezaměstnanost - na ní měla vliv západní legislativa?

Já hlupák myslel,že hlavně zastaralé a nefunkční podniky;-Dnebo kvalitní aut.průmysl jako vozy trabant,warburg.

Na naší nezaměstnanost má vliv jaká legislativa?

U poplatků by se muselo změnit Ústavní právo-zvláštní.

0 0
možnosti
PP

parat

8. 2. 2009 14:58
Vždyť říkám, že je to o mozku

že jeden fotbalista zakopne balon, zrušíme fotbal a pošleme je do práce? Já píši, že funguje, ale to neznamená, že tam nevznikla chyba. Dřív nebyl limit a lidi držely ústa. Dnes budou za třicet korun vraždit... Stádo blbců, promiňte. Až vám bude někdo umírat na rakovinu a z Motola ho pošlou domu jako za Ratha, tak se usmějete a řeknete: děkuji. A dnes je i na těžké případy. Tak to zrušíme a vrátíme se k Rathovi a dluhům!!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 2. 2009 15:02
Re: Vždyť říkám, že je to o mozku

Proč nepřevzít funkční model,má chyby,ale o nich víme tak je odstraníme.Ne mi si musíme schválit vlastní paskvil se všema dalšíma i jinýma chybama.

0 0
možnosti
PP

parat

8. 2. 2009 14:44
Tak proč Němci mají problémy?

Je zvláštní, že náš systém funguje, ale je blbý... Německý funguje špatně, ale je německý, tudíž dobrý. Nestačím se divit. Není to tím, že spíše někomu nefunguje mozek, sakra? Kdo je v sociální nouzi, u nás neplatí nic. Ale na kraviny jsme odborníci!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 2. 2009 14:52
Re: Tak proč Němci mají problémy?

Napřed si zjistěte něco o zákonu v hmotné nouzi - ti neplatí.

Co upráva,že v socialních ústavech nemusí platit,pokud jim po zaplacení zbyde 800 kč(na oděv apod.),ti co jim zbyde třeba 1000 už můžou klidně zaplatit 500 za lékyRv

Náš zákon je paskvil.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 2. 2009 10:09
sice opsáno,ale

v každé diskusi o poplatcích jsem psal:jsem pro poplatky,ale německý model nikoliv pro náš paskvil.

R^R^R^

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

8. 2. 2009 10:16
Re: sice opsáno,ale

» Ano. To je přesné. Nejde ani tak dalece o to, zda Německý. Funkční model.

» Připadá mi, že jak za toho socíku nic nebylo normálně k dostání, naučili jsme se z dostupného materiálu zfušovat něco, co kýžený výrobek nějak nahradilo. Co na tom, že to fungovalo v úterý a v únoru a že to bylo hnusné a žralo to 17× víc elektřiny/benzínu?

» Tato reforma/nereforma, sociální/asociální však postrádá tu chytrou horákyni.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

8. 2. 2009 8:51
Zajímám se o historii

každý stát dělal v historii chyby na které takříkajíc "dojel".Např. Francie na rozmařilost a nenasytnost králů a vládců,Polsko na neodvolatelnost poslanců a tak bych mohl pokračovat.Zajímavé na tom je,že Česká vláda tyto chyby opakuje.Bohužel všechny zaráz.Jak to může dopadnout?

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

8. 2. 2009 8:56
Re: Zajímám se o historii

Přesně! Jak to může dopadnout? Nevím. George Novotny to z Ameriky vidí tak, že další generace udělá druhý převrat. A už nebude sametový.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

8. 2. 2009 8:24
PS

Jsem rád, že jste zmínila povinnost platit v nemocnici, zatímco příjem je první 3 dny nulový. Ze stejně zhovadile uvažující hlavy byla povinnost minimální daně (kde asi ty peníze vezmu, jestliže jsem je nevydělal?) Stejně kolosální zhovadilost je povinnost platit tzv. sociální pojistné (=skrytá daň), nikoliv percentuálně odvozené z příjmu, nýbrž paušální částkou. + Brutální penalizace za nedodržení.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

8. 2. 2009 8:18
Proč mám pocit,

že zcela důsledně přebíráme z ciziny to, co se jim nepovedlo, zatímco fungující mechanismy necháme bez povšimnutí a nahradíme je tuzemskou svépomocnou fraškou, hybridem, zhovadilostí. (nejen v tom zdravotnictví). Přesně: Relata refero.

0 0
možnosti
SN

kuča

8. 2. 2009 4:45
Je to udělané skutečně sociálně spravedlivě.

:-)Financování německého zdravotnictví  bylo na netu již několikrát, zvláště v Britských listech, ale přesto jsem Vám vděčen, že jste to takovým polopatickým článkem na blog dala. Jak píše jeden diskutér- obšlehla. Možná, že se tímto počinem řadě čtenářů blogů trochu v hlavě rozsvítí, co ten Julínek se svými knechty chystal a pořád chystá za prasárnu. Tak jak řvou dotčení lékárníci, už jsem několikrát v  diskusi zmiŇoval, že Švédsko má jen lékárny státní a funguje to. U nás se Havlíčkovi zdá, že bude chodit po žebrotě.I podle mně je vztah  pacienta a lékaře, který čeká na 3O kč, které jsou pro něj přilepšením, přinejmenším nedůstojný. Řada lidí podsttně vzdělanjěších než já si naštěstí uvědomila, že z toho kouká jako čertovo kopýtko připravovaná privatizace zdravotnictví a řízená péče po americku, aby JUlínek a řada jeho kumpánů  zbohatli na povinném zdravotním pojištění!

0 0
možnosti
LH

ant.

8. 2. 2009 0:48
...karmu Vám nedám, článek jste obšlehla...

...prakticky stejný článek totiž vyšel na  http://spinalka.blog.cz/0805/poplatky-u-nas-a-v-nemecku-prislo-mi-mejlikem již loni (18.05.2008)...je tam pár rozdílů - např. věta "Tady máme socialistický kapitalismus, tam je sociální kapitalismus"  je v originále na začátku  a Vy jste ji umístila na konec...8-o...a ty první 3 dny nemocenské zdarma? Pokud vím, tak částka, o kterou nemocný přijde, je asi 350 Kč...když asociální demokradcie snížila v r.2004 výplatu nemocenské za první tři dny ze 60% na 25%, tak se neozval nikdo - ani odbory, ani dRath a ani Vy - a ztráta pro nemocného byla více než 700 Kč...8-oRv

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

8. 2. 2009 10:10
Re: ...karmu Vám nedám, článek jste obšlehla...

Máte pravdu, ten článek je obšlehnutý, bez uvedení původního autora! To je hodně proti pravidlům!

Jak mám zrušit zaslanou karmu? Asi takto: RUŠÍM ZASLANOU KARMU!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS