Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

halohalo

24. 12. 2008 1:43
Děti jsou přežitek.

Do domácnosti je lepší pes. Ten se dá v případě potřeby utratit. Děti můžou být časovaná bomba, které je schopná do baráku přitáhnout exekutora atp. a ekonomicky rodiče zničit. Z vašeho případu plyne, že děti si do domácnosti tržně uvažující občan nepořizuje. ;-O Děti jsou předsametový přežitek a do tržního hospodářství nepatří, protože jsou velice ztrátová investice s dosti destrukčím potencionálem pro rodiče.;-€Vychovávat pro stát pracovní síly a nakonec si díky zákonům rozbít hubu může jen blázen. Mladým lidem to postupně dochází a do množení se nehrnou, hlavně ti vdělanější.:-©Příspěvků blbečků si nevšímejte.Nevědí která bije.

0 0
možnosti
MH

MH-Autorka

9. 12. 2008 16:00
Děkuji za příspěvky

Dobrý den.  Děkuji za vaše laskavé příspěvky. Důvodem rozvodu, který jsem iniciovala, byli "dva nájemníci" pod jednou střechou, vyčíslení nákladů je ilustrativní, pro představu, jakou má "dobrovolná" práce ženy hodnotu. Studia nebyla placena, je jasně řečeno, že šlo o stipendia, za jejichž získáním byla matčina energie.  Co se týče pomoci synů, počítá se s ní, ale částka je vysoká, mají starosti sami se sebou... Ještě jednou děkuji za zájem a reakce. Marie Haisová

0 0
možnosti
AH

nyny.

3. 12. 2008 15:29
no nevím

vážená paní, nějak tomu nerozumím. Vy jste celý život živila rodinu sama a manžel nepracoval ?Nadělal dluhy a vy je musíte platit ? Osobně pochybuji, že výnos z akcií pořízených ze společných peněz není součástí společných peněz, i když tedy v tomto státě je možné vše, ale pokud vím, tak naopak výnos z majetku patřící do vlastnictví jednoho manžela je příjmem společným, ačkoli logicky by tomu tak nemělo být.Zkrátka majetkové vyrovnání je polovina každého ze všeho, není-li nějaká smlouva hovořící o opaku.Takže předpokládám, že jste obdržela i polovinu oněch akcií a polovinu všeho. No a jelikož vám zbyl byt, tak halt zas musíte vyplatit polovinu manželovi.Ostatně nevidím důvod, proč by nešlo byt prodat a za svoji půlku si koupit garsonku nebo něco jiného, na Václaváku to sice nebude, ale tam se stejně nedá bydlet. A v kontextu vyrovnání vypočítávat svůj čas věnovaný dětem je opravdu hnusné, to by totiž normální mámu nenapadlo.A jestli děti nepomůžou,evidentně vědí proč.

0 0
možnosti
JR

JTK82

3. 12. 2008 9:52
za každý dobrý skutek...

...bude člověk náležitě potrestán. Váš příspěvek o tom svědčí. Super napsané a pravdivé. Problém vidím ve výši částky, kterou máte "vyplatit" svému manželovi. Pokud by ten Váš chlap byl co k čemu, zřekl by se této finanční částky ve prospěch VAŠICH SPOLEČNÝCH dětí s tím, že byt po Vás stejně jednou zdědí. Takhle to alespoň udělal jeden můj příbuzný. Vysouzenou částku rozdělil na třetiny, z čehož jednu požadoval pro sebe a zbylých dvou se vzdal ve prospěch svých synů. To mi připadá spravedlivé a každý TÁTA by to měl udělat. Je hanba, chtít po matce dvou dětí miliony, které nemá!!! Držím palce.V

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

29. 12. 2008 2:20
Re: za každý dobrý skutek...

A jakpak vite, ze to neudela? Pokud uz peize uspesne zhodnotil, nemely by nakonec synove vetsi uzitek ze rozumne investovanych jedenapulmega ktere ma autorka vyplatit, nez ze by je ... projedla?

0 0
možnosti
DK

Deyvo

2. 12. 2008 12:09
že vám ........

...... není stydno, takhle žebrat a svádět vinu za svůj zpackaný život na systém! žil snad systém s vámi v manželství? ukázkový příklad ubohé feministky. jedné z těch, která se ráda a ohnivě ohání slovy jako zodpovědnost, samostatnost a překypuje vírou v sebe sama. pche! nestydí se za vás vaše děti?

0 0
možnosti
S

stedrik

2. 12. 2008 9:34
je zajímavý,

že některá dáma,řekněme Čejková,má nárok na polovinu jmění nabitého v manželství aniž by tahala golfový hole po trávníku,tak je to správný.Ale když má vyplatit polovičku bytu,který ji zůstal po rozvodu, žena,je to špatný,V tom případě byt nechejte exmanželovi,ten Vám vyplatí zmíněný obnos a hned budete v plusu a rovnou milionářkou.Nehledě k tomu,že si myslím,že alimenty se platí na děti i když studujou.

0 0
možnosti
F

famme

2. 12. 2008 9:57
Re: je zajímavý,

Nechápu, co má Mirka Čejková společného s autorkou, její případ znám pouze z médií, takže si netroufám cokoli posuzovat. Ale čistě obecně ... kdyby se chlap, který tahá golfové hole po trávníku, musel starat o děti a domácnost, neměl by čas na to vydělat si golfem takové jmění!

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

2. 12. 2008 7:39
nu ...

kdo chce kam, podejme mu krumpac ... pokud nekdo "nema na prvnim miste penize", snazi se "delat neco pro druhe" a podobne, jak uvadi autorka a nakonec se divi, ze je pred duchodem bez koruny v kapse, zrejme bude chyba nekde jinde nez v tom "systemu" ...

0 0
možnosti
V

Vikina

2. 12. 2008 1:06
Chlapi, že se nestydíte,

to nestačí, že jsou potvory ženské, to se musíte zde takto předvádět? Ženská se tu dostala do maléru jen díky svinskému systému, který si nastavil pravidla tak, aby mohl odírat nás všechny. Nezapomínejte, že stejný systém může semlít i vás. Zde už nejde jen o to, v čem všem paní má či nemá pravdu, tady jde i o to, aby nás všechny tento systém neohrožoval a jednou nezlikvidoval.

0 0
možnosti
MV

Martin V

2. 12. 2008 6:56
Re: Chlapi, že se nestydíte,

Ta paní se nedostala do problému kvůli systému, to je snad jasné každému :-)

A ty položky v tabulce jsou nesmyslné, copak ty peníze na studium investovala do manžela?? Pokud si odmyslím, že to jsou fakt velké částky a není jasné, kde na ně vzala, v součtu se vyrovnají částce o kterou zde žebrá. Investovala je do dvou, ted jiz dospelých dětí. Ty děti mají prestižní školu a vysoké vzdělání, pro ně jistě není problém pomoci matce.

A nepřijde Vám vtipné, že feministka bojující za rovná práva žen ve společnosti, ukazující "sílu" žen, najednou po rozvodu žebrá o peníze?

0 0
možnosti
W

Wolf778

2. 12. 2008 0:49
1.600.000 Kč na vzdělání dětí

jste dala jen a jen ze svého a podle dat jejich narození ne zas tak dávno? Potom najít další milión a půl jistě nebude problém, ne? A i kdyby byl, děti máte už dospělé, takže Vás jistě rády podpoří, když jste do nich tak obětavě celý život investovala. Já jsem v jejich věku a v podobné situaci bych neváhal ani vteřinu.

 

Žalujete na systém - jak originální. Žádat peníze od lidí na blogu působí jako hodně špatný vtip, ale oceňuji, že žádáte takto přímo a nevoláte jako jiní(é) po nedobrovolné solidaritě, kdy by tohle "bezpráví" měl řešit (=zaplatit) stát. Inu, hodně štěstí.

0 0
možnosti
MV

Martin V

1. 12. 2008 23:38
To naštve...

Ano, to naštve, když se s Vámi muž rozejde :-( A navíc určitě kvůli mladší, sice není tak vzdělaná jako Vy, ale asi chytřejší...

Ta kalkulace je neúplná, ale to při svém vzdělání jistě víte sama. Pochybuji, že manžel do vašeho rodinného života neinvestoval vůbec nic, minimálně v té "králíkarně" někdo musel platit nájem a ostaní poplatky, kdyby jste to byla Vy, jistě jsou vyčíslené ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz