Bilderberg – Kdo tahá za nitky moci

20. 12. 2015 9:15:53
V souvislosti s uprchlickou krizí a teroristickými útoky se nabízí otázka, zda je vše tak, jak předkládají média? Vystihují skutečnou podstatu problému a nezavdávají podněty k dohadům, že vše může být jinak?

Čerstvě vyšla kniha, ve které politolog Gerhard Wisnewski píše o zákulisí světového dění, zmiňuje své pokusy dostat se na „místa činu“ spolu se zkušenostmi s dotazníky kterými obeslal osobnosti Bilderbergu, a jejichž reakce ho utvrdily v tom, že není vše tak, jak se jeví.

Jedna z odpovědí, kterou dostal, byla: „Vážený pane Wisnewski, pochybuji, že Vám někdo, kdo Bilderberg opravdu zná, na Vaše otázky odpověděl. Bilderberg je důvěrný, jinak by tam neexistovala svobodná diskuze."

Z analýzy autora vyplývá, že strategické myšlení dnes neprobíhá v národních vládách, které představují jen pouhé správní aparáty bez jakékoliv perspektivy a plánu. Maximálně mají plán pro strany, které ji tvoří a to do příštích voleb, což znamená, že tápou jako slepci v systému dlouhodobých strategií, které vytvořil někdo jiný. A kdo je ten „jiný“ se publikum nesmí dovědět, aby se nemohlo bránit, přičemž se nejedná jen o strategii ekonomickou, ale též ideologickou a náboženskou.

Nabízí se otázka, kdo a proč by měl mít zájem na manipulaci druhými lidmi? Podle autora jsou zaměstnanci, zákazníci a akcionáři pro současné globální koncerny jen potenciál, ze kterého vedení čerpá a který řídí stejně tak, jako generál řídí armádu. Celý systém je nelidský, jedinec se v něm scvrkává na úroveň hmyzu. Na osobní úrovni se s manipulací globálního formátu setkáváme při agitaci na omlazování, plastické operace, anti-aging, sjednocování generačního oblečení – boření všech hranic včetně rozpadajících se rodin.

„Kvalitní krize“ se údajně musí správně dávkovat, aby společenství neupadla do chaosu ještě před dokončením globalizace a nezačaly se vytvářet nové hranice. Proto jsme na jedné straně ukolébáváni do pocitu bezpečí a na straně druhé zastrašováni obavami z budoucnosti. Manipulační praktiky víc než zřejmé.

Z knihy se dozvíme podrobnosti o Bilderbergu, u jehož zrodu byl v roce 1954 nizozemský princ Bernhard, který byl i prvním „předsedou“. Domníval se, že hospodářským propadům se dá předejít tím, že světové dění vezmou do rukou zodpovědní a vlivní vůdcové, aniž kolem toho nadělají nějaké pozdvižení. Šedou eminencí byl jezuita J. H. Retinger, který napsal: „Abychom nebyli obviněni, že jsme založili neoficiální, politickou „mafii“, rozhodli jsme se od začátku, že se nebudeme považovat za těleso provozující politiku, že nebudeme spatřovat svou úlohu v tom, dělat politiku, nýbrž v tom, že budeme zahlazovat potíže a nejrůznější proudy mezi státy a nalézat společné návrhy řešení v oblasti politiky, kultury, ekonomiky a sociálních otázek.“

Wisnewski dodává, že i definicí mafie je neoficiálnost bez definovaných formalit, ilegalita, diskrétnost a fakt, že je tajná, nekontrolovatelná, nevolená, formovaná vztahy mezi sebou.

Kapitál Bilderbergu spočívá v jeho moci, mlčenlivosti a konexích, podobně jako je tomu u každé mafie. Bankéři, koncernoví bossové, ministři financí a investoři, kteří se scházejí na konferencích Bilderbergu disponují biliony. Jejich vzájemné propojení je kvalitativně a kvantitativně jednou z nejmocnějších sítí světa. Účastníci bývají z USA a Evropy.

Autor píše, že u amerických účastníků se jedná o významné a ultrareakcionářské hráče, kteří zároveň patří k největším válečným štváčům planety. Jedním z příkladů uvádí, jak americký ministr zahraničí Colin Powel obalamutil Radu bezpečnosti OSN podvodem o údajných iráckých zbraních hromadného ničení. Cituje též, že: „Globalizace je pouze jiné slovo pro americké panství“.

Jiným termínem pro globalizaci je podle Wisnewského novodobá kolonizace, kterou v minulosti naprosto nejúspěšněji praktikovali jezuité svými misionářskými infiltracemi různých kultur. Dokázali ohrožovat samotné funkce národních států, takže bývali často zakazováni. V současnosti nicméně provozují celou řadu vzdělávacích institucí, z nichž nejznámější je jezuitská Georgetownská univerzita, z jejíž komunity se rekrutuje převážná část mocenského networku Bilderbergu.

Můžeme samozřejmě ignorovat úvahy o spiknutí špiček ekonomiky, politiky a médií, ono nám asi také nic jiného nezbývá, neboť není v moci jedince se v současném světě orientovat. Spoléhat však jen na televizi, že nám zprostředkuje celou pravdu o světě, je přinejmenším naivní.

Zmíněná kniha přináší rozšířený pohled na dohady, které se kolem rčení, že „co je šeptem, to je čertem“ zákonitě vynořují.

Knihu Bilderberg KDO TAHÁ ZA NITKY MOCI napsal Gerhard Wishewski, má 313 stran a je rozdělena do pěti kapitol: Bilderbergu na stopě, Tajemný původ, Globální mafie, Německá mafie, Světová vláda. Česky vydalo nakladatelství KELTNER Publishing v r. 2015, přeložil Robert Bartoš.

Recenze

Autor: Marie Haisová | neděle 20.12.2015 9:15 | karma článku: 26.55 | přečteno: 1848x

Další články blogera

Marie Haisová

Druhé housle

V podzimních barvách života si užívám harmonie, byť se může zdát, že ve výkonově zaměřené společnosti mohu hrát již jen druhé housle, což má v obecné mluvě poněkud pejorativní nádech.

9.8.2022 v 11:26 | Karma článku: 9.67 | Přečteno: 234 | Diskuse

Marie Haisová

Wikipedistka, aneb s kůží na trhu

Začátkem března 2021 mi přišel e-mail, že Wikipedie pořádá kurz pro seniory. Zuřila karanténa, byly omezovány aktivity, tak jsem se rozhodla přihlásit.

20.7.2021 v 9:45 | Karma článku: 26.74 | Přečteno: 486 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 5.92 | Přečteno: 90 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 304 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 231 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.41 | Přečteno: 643 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 224 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1694

Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz

 

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...