Marie Haisová

Nepořádek u Hostivařské přehrady

9. 08. 2015 16:53:55
Na cestě podél Hostivařské přehrady, kudy vede i cyklostezka, jsou od hráze do Petrovic přetékající koše odpadu, který nikdo neodváží, přestože se tam v těchto vedrech koupe plno lidí. Píšu na různá místa, snad to bude mít smysl.

Právě jsem se vrátila od Hostivařské přehrady, kde si plno lidí užívá letošního horkého léta a oceňuje, že voda je stále vhodná ke koupání - nepochybně i díky nedávnému celkovému vyčištění nádrže. Na straně placených pláží je pořádek, k dispozici jsou kohoutky s pitnou vodou, sprchy, restaurace.

Oproti tomu na protilehlé straně na cestě, která je i značenou cyklotrasou přetékají směrem od hráze do Petrovic odpadkové koše pet lahvemi, plechovkami, igelitovými sáčky a papíry, které se válejí i v keřích u vody, kam je zanese sebemenší větřík. U dřevěného mola, kde se koupe plno lidí, není vůbec jasné, kde jsou toalety. Nejspíš je jimi lesopark a vodní nádrž.

Policie tudy dnes projížděla a při kontrole dvou mladíků na lavičkách, jsem je upozornila na nepořádek i fakt, že jsem na něj upozorňovala i v předešlých letech, kdy si mě instituce přehazovaly jak horký brambor, s tím, že dodnes nevím, kdo za pořádek na cestě podél přehrady zodpovídá. Policisté, kteří se věnovali potenciálním delikventům, mi odpověděli, že odpadky nejsou v jejich kompetenci, nicméně slíbili, že někoho upozorní....

Pro jistotu však raději píši na různé adresy (MHMP, ÚMČ 15...), snad se ve správě města najde někdo, kdo dohlédne na průběžný úklid okolí hostivařské přehrady, zvláště v tomto letním horkém čase, kdy je tam plno dospělých i dětí. Tím, že není široko daleko k dispozici pitná voda, přicházejí se zásobami tekutin v nevratných obalech, které, žel, nejsou-li včas uklizeny, zůstávají v místní přírodě.

Děkuji za zjednání nápravy.

Autor: Marie Haisová | karma: 15.60 | přečteno: 514 ×
Poslední články autora