Orgasmus oslav

3. 01. 2013 18:30:00
„Dozvěděli jsme se o vás na zpátečkacézet“, informovala kamarádka recepční hotelu, ve kterém jsme se rozhodly oslavit konec starého a začátek nového roku.

Recepční se zatvářila nechápavě a vyřešila odpovědí, že se zákaznictvem komunikuje kancelář a následnou otázkou, jak se nám líbila oslava Silvestra?

Odpověděli jsme, že zábava byla perfektní, až na hosty, kteří z velké části opouštěli jídelnu vzápětí po večeři, aniž by si počkali na trio Švejk, které na vozembouch, housle a harmoniku hrálo ve vtipných kostýmech se zápalem české lidovky.

„Je to tady letos nějaké mrtvé“, pravili muzikanti, kteří přijeli zahrát k tanci, v programu bylo psáno, že z Domažlic. Ukázalo se, že jsou z Přeštic, tak jsme našli společnou řeč krajanů, protože já jsem z Klatov, kde byl jeden z nich na vojně. Vzpomněli jsme starobylé krásy města černých a bílých věží, jehož šedá každodennost mě před léty vyhnala do metropole. Porevoluční oživení barvami megashopů neoživilo město tak, aby byl důvod tehdejšího rozhodnutí litovat.

Hudba byla skvělá, hrála mezinárodní repertoár k tanci, neváhaly jsme a na rytmičtější kousky tančily. Brzy se však zvedla jedna Ruska a s arogancí tomuto národu vlastní zavřela dveře, aniž by se zajímala, zda s tím souhlasí zbytek přítomných. Češi, Češky a Indky s pasivitou jim vlastní neprotestovali a přes zavřené dveře chytali melodie, na které se dá tančit i bez rodu mužského.

„Hrajeme tady šestý rok a pokaždé to tady bylo hodně živé“, divili se muzikanti letošní atmosféře. Spekulovala jsem, že to může být diverzitou hostů; vedle zmíněných národů byla rozpoznatelná německá klientela a temperamentní mulatka, se kterou by se to řádilo, kdyby ji německý manžel nedržel zkrátka.

Před půlnocí se většina lidí zvedla a šla se podívat ven na ohňostroj. Přemýšlela jsem nahlas, že euforie z ohňostrojů připomíná euforii ejakulace a orgasmu a přitom otevírala šampaňské, abych obdobnou symbolikou navodila správnou atmosféru. S muzikanty jsme si po slavnostní fanfáře připili na to nejdůležitější.

Hotel nabízel koupele, masáže a další požitky těla. Dilema bylo, zda je koupit za plnou cenu v recepci, či si dojít za polovinu přímo k poskytovatelům služeb. Klausovský pragmatismus by nepochybně doporučil variantu druhou. Ekonomický užitek bych z toho měla nejen já, ale i jedna ze včeliček, která by dostala peníze na ruku. Nepotěšil by se sice stát a zaměstnavatel, nicméně filosofii pragmatismu je bližší košile než kabát. Santa Klaus by ji měl domyslet dřív, než definitivně opustí politické nebe a zanechá ovečky napospas myšlenkovému chaosu.

Při novoroční snídani si u vedlejšího stolu dělala starost maminka s babičkou, že jejich svěřenec nekaká a proto nepapá. Chvilku jsem je pozorovala a spíš se zdálo, že nepapá a proto nekaká. Zatímco pečovatelky si nandaly jídla, co hrdlo ráčilo, děcko nemělo ani prostřeno. Ženy ho krmily ze svého. Vždy natáhly vidličku s napíchnutou lahůdkou a s vychvalováním se mu ji pokoušely dostat do úst. Dítě se odvracelo, zvedalo ze židle, odbíhalo a pobíhalo po jídelně po celou dobu jídla. Napadlo mě, že kdyby se huse takto nabízely šišky, tak dobrovolně zobák také neotevře, natož mládě homo sapiens, čímž nechci říci, že by se do něj mělo to jídlo cpát jako do husy, aby mě náhodou někdo nechytal za slovo, ale nějakou kulturu a disciplínu to chtělo.

Oslavu jsme oslavily a na dotaz, na jaké zpátečcecézet se nabízejí uvedené požitky se ukázalo, že jde o www.spa.cz.

Autor: Marie Haisová | čtvrtek 3.1.2013 18:30 | karma článku: 6.95 | přečteno: 734x

Další články blogera

Marie Haisová

Druhé housle

V podzimních barvách života si užívám harmonie, byť se může zdát, že ve výkonově zaměřené společnosti mohu hrát již jen druhé housle, což má v obecné mluvě poněkud pejorativní nádech.

9.8.2022 v 11:26 | Karma článku: 9.67 | Přečteno: 234 | Diskuse

Marie Haisová

Wikipedistka, aneb s kůží na trhu

Začátkem března 2021 mi přišel e-mail, že Wikipedie pořádá kurz pro seniory. Zuřila karanténa, byly omezovány aktivity, tak jsem se rozhodla přihlásit.

20.7.2021 v 9:45 | Karma článku: 26.74 | Přečteno: 486 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 6.57 | Přečteno: 196 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.28 | Přečteno: 309 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 345 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 224 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1694

Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz

 

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...